Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
- 1 db érett banán
- 2 ek holland kakaópor
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 2 ek rizsszirup
- 100 g étcsokipasztilla
- 1 fújás olajspray minden formába
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
- 1 db érett banán
- 2 ek holland kakaópor
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 2 ek rizsszirup
- 100 g étcsokipasztilla
- 1 fújás olajspray minden formába
A csicserimuffin elkészítésének első lépése, hogy a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és egy aprítógépbe tesszük a banánnal,a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és a rizssziruppal együtt. Az egészet krémesre turmixoljuk, majd a masszába belekeverjük a csokipasztillát is.
Egy 12 db-os muffinformát kibélelünk muffinpapírral és kifújunk olajspray-vel. Egyenlő arányban eloszlatjuk benne a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, így könnyedén eltávolítható lesz a papír a muffinról.
- Elkészítési idő: 12 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a lisztmentes csokis-banános csicserimuffin recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!