A legjobb reggelik

Lökpaj,asvédhagymáspite

Lökpaj, a svéd hagymás pite

Hozzávalók
A tésztához
200 g
liszt
130 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
3 ek
tej
A töltelékhez
0.5 fej
vöröshagyma
1 fej
lila hagyma
1 csokor
újhagyma
2 ek
olaj
só, bors
60 g
bacon
2 db
tojás
200 g
tejföl
1 ek
apróra vágott snidling

Elkészítés
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, fóliába tekerjük, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A vöröshagymát, a lila hagymát és az újhagymát felkarikázzuk, és lepirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük és félretesszük. A bacont felkockázzuk és lepirítjuk. Összekeverjük a tojást és a tejfölt, amit szintén sózunk, borsozunk. 
lokpaj-a-sved-hagymas-pite
A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a forma, és villával pár helyen megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben vakon sütjük 8 percig. Ezután beleszórjuk a pirított bacont, leöntjük a tejfölös tojással, majd rárakjuk a hagymát és a snidlinget. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük tovább. Salátával tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
lokpaj-a-sved-hagymas-pite
Lökpaj, a svéd hagymás pite (Fotó: Street Kitchen)[/caption]Ha tetszett a svéd hagymás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Amikor meghallottuk, hogy létezik ez a pite, egyből konstatáltuk, hogy ez a svédek quiche-e. Iszonyú jó benne a sokféle hagyma, és friss salátával nagyon szép nyári kaja válhat belőle!

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű piteformához
A tésztához
200 g
liszt
130 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
3 ek
tej
A töltelékhez
0.5 fej
vöröshagyma
1 fej
lila hagyma
1 csokor
újhagyma
2 ek
olaj
só, bors
60 g
bacon
2 db
tojás
200 g
tejföl
1 ek
apróra vágott snidling
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, fóliába tekerjük, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A vöröshagymát, a lila hagymát és az újhagymát felkarikázzuk, és lepirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük és félretesszük. A bacont felkockázzuk és lepirítjuk. Összekeverjük a tojást és a tejfölt, amit szintén sózunk, borsozunk. 
lokpaj-a-sved-hagymas-pite
A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a forma, és villával pár helyen megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben vakon sütjük 8 percig. Ezután beleszórjuk a pirított bacont, leöntjük a tejfölös tojással, majd rárakjuk a hagymát és a snidlinget. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük tovább. Salátával tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
lokpaj-a-sved-hagymas-pite
Lökpaj, a svéd hagymás pite (Fotó: Street Kitchen)[/caption]Ha tetszett a svéd hagymás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Lökpaj, a svéd hagymás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept