Fantasztikus desszertek

LúdlábtejbegrízNUTELLA®-val

Lúdláb tejbegríz NUTELLA®-val

Hozzávalók
25 g
vaj
A piskótához
100 g
kristálycukor
1 db
tojás
60 g
puha vaj
100 g
finomliszt
15 g
holland kakaópor
4 g
sütőpor
100 ml
tej
A tejbegrízhez
60 g
kristálycukor
2 ek
holland kakaópor
600 ml
tej
100 g
búzadara
A meggyraguhoz
300 g
fagyasztott meggy
2 ek
kristálycukor
1 tk
étkezési keményítő
A tálaláshoz
60 g

Elkészítés

A lúdláb tejbegríz elkészítésének első lépése, hogy a piskóta hozzávalóit egy mikrózható keverőtálba tesszük. Habverővel csomómentesre dolgozzuk, és 900 watton 8 percig mikrózzuk. Kivesszük, és félretesszük.

A tejbegrízhez a cukrot és a kakaóport összekeverjük egy gyorsforralóban, majd felöntjük a tejjel, elkeverjük, és közepes lángon elkezdjük felforralni. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a búzadarát, és ha felforrt és besűrűsödött, beledobjuk a vajat is. 

A meggyet egy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon elkezdjük főzni. Ha már levet engedett, egy kicsit kiöntünk belőle, ezt elkeverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a meggyraguba, és közepes lángon forralva besűrítjük. 

Poharakba adagolunk a felkockázott piskótából, erre szedünk a tejbegrízből, majd jöhet a meggyragu, ismét a tejbegríz, végül egy újabb adag piskóta. A tetejére pedig NUTELLA®-t csorgatunk. 

ludlab-tejbegriz-nutellaval
(Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ebben a perfekt reggeliben benne van minden, amit a klasszikus lúdlábban szeretünk: rengeteg kakaó és zamatos meggy. Az alaposan újragondolt sütemény piskótája ráadásul pikkpakk megvan a mikróban!

Hozzávalók

4 főre
25 g
vaj
A piskótához
100 g
kristálycukor
1 db
tojás
60 g
puha vaj
100 g
finomliszt
15 g
holland kakaópor
4 g
sütőpor
100 ml
tej
A tejbegrízhez
60 g
kristálycukor
2 ek
holland kakaópor
600 ml
tej
100 g
búzadara
A meggyraguhoz
300 g
fagyasztott meggy
2 ek
kristálycukor
1 tk
étkezési keményítő
A tálaláshoz
60 g

A lúdláb tejbegríz elkészítésének első lépése, hogy a piskóta hozzávalóit egy mikrózható keverőtálba tesszük. Habverővel csomómentesre dolgozzuk, és 900 watton 8 percig mikrózzuk. Kivesszük, és félretesszük.

A tejbegrízhez a cukrot és a kakaóport összekeverjük egy gyorsforralóban, majd felöntjük a tejjel, elkeverjük, és közepes lángon elkezdjük felforralni. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a búzadarát, és ha felforrt és besűrűsödött, beledobjuk a vajat is. 

A meggyet egy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon elkezdjük főzni. Ha már levet engedett, egy kicsit kiöntünk belőle, ezt elkeverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a meggyraguba, és közepes lángon forralva besűrítjük. 

Poharakba adagolunk a felkockázott piskótából, erre szedünk a tejbegrízből, majd jöhet a meggyragu, ismét a tejbegríz, végül egy újabb adag piskóta. A tetejére pedig NUTELLA®-t csorgatunk. 

ludlab-tejbegriz-nutellaval
(Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Lúdláb tejbegríz NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept