Street food

Magyarospizza

Magyaros pizza

Hozzávalók
A tésztához
15 g
élesztő
2 ek
olívaolaj
300 ml
langyos víz
500 g
pizzaliszt
A feltéthez
300 g
konzerv darabolt paradicsom
1 nagy csipet
3 gerezd
fokhagyma
200 g
parasztkolbász
1 db
hegyes erős paprika
3 fej
lila hagyma
200 g
trappista sajt

Elkészítés

A magyaros pizza elkészítéséhez először a tésztát kell begyúrnunk. Ehhez az élesztőt és az olajat elkeverjük a langyos vízben, majd a sóval elkevert lisztbe öntjük, és alaposan kidagasztjuk. Fényes, az edény falától elváló tésztát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 60 percig, hogy a duplájára nőjön. 

Közben a paradicsomkonzervet összekeverjük a sóval és a zúzott fokhagymával, a kolbászt, a paprikát és a lila hagymát vékonyan karikákra vágjuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük a lehető legmelegebbre, ez nálunk 230 fok.

A megkelt tésztát kettéosztjuk, és erősen lisztezett felületen, olajozott kézzel 3-4 mm vékony, kerek formára nyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósz felével, rászórjuk a sajt negyedét, ráhalmozzuk a kolbászt, a paprikát, a lila hagymát, és egy újabb negyed rész sajttal is megszórjuk.

Egy nagy gáztepsit beteszünk a sütőbe, hogy felforrósodjon, majd egy nagy lapát segítségével rárakjuk az előkészített pizzát, és kb. 12 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a másikkal is (egyszerre azért nem érdemes, mert az alulra helyezett pizza nem pirul meg kellőképpen).

  • Elkészítési idő: kb. 90 perc
magyaros-pizza-szelet
Magyaros pizza

Ezek a pizzareceptek is érdekelhetnek:

Sloppy Joe pizza

Pizza e fichi – római fehér fügés pizza

Diavolo pizza

www.streetkitchen.hu

Ez a pizzatészta cseppet sem a klasszikus, 24 órán át kelesztett fajta, de hozza azt, amit egy magyaros pizzától vártok.

Hozzávalók

2 pizzához
A tésztához
15 g
élesztő
2 ek
olívaolaj
300 ml
langyos víz
500 g
pizzaliszt
A feltéthez
300 g
konzerv darabolt paradicsom
1 nagy csipet
3 gerezd
fokhagyma
200 g
parasztkolbász
1 db
hegyes erős paprika
3 fej
lila hagyma
200 g
trappista sajt

A magyaros pizza elkészítéséhez először a tésztát kell begyúrnunk. Ehhez az élesztőt és az olajat elkeverjük a langyos vízben, majd a sóval elkevert lisztbe öntjük, és alaposan kidagasztjuk. Fényes, az edény falától elváló tésztát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 60 percig, hogy a duplájára nőjön. 

Közben a paradicsomkonzervet összekeverjük a sóval és a zúzott fokhagymával, a kolbászt, a paprikát és a lila hagymát vékonyan karikákra vágjuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük a lehető legmelegebbre, ez nálunk 230 fok.

A megkelt tésztát kettéosztjuk, és erősen lisztezett felületen, olajozott kézzel 3-4 mm vékony, kerek formára nyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósz felével, rászórjuk a sajt negyedét, ráhalmozzuk a kolbászt, a paprikát, a lila hagymát, és egy újabb negyed rész sajttal is megszórjuk.

Egy nagy gáztepsit beteszünk a sütőbe, hogy felforrósodjon, majd egy nagy lapát segítségével rárakjuk az előkészített pizzát, és kb. 12 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a másikkal is (egyszerre azért nem érdemes, mert az alulra helyezett pizza nem pirul meg kellőképpen).

  • Elkészítési idő: kb. 90 perc
magyaros-pizza-szelet
Magyaros pizza

Ezek a pizzareceptek is érdekelhetnek:

Sloppy Joe pizza

Pizza e fichi – római fehér fügés pizza

Diavolo pizza

Ha tetszett a magyaros pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept