Gyors reggelik

Mákos-mazsoláscsiga

Mákos-mazsolás csiga

Hozzávalók
A töltelékhez
150 ml
tej
25 g
búzadara
150 g
darált mák
100 g
kristálycukor
2 ek
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja és leve
1 csipet
100 g
mazsola
A tésztához
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
A tetejére
2 ek
porcukor
1 - 2 tk
víz

Elkészítés

A mákos-mazsolás csiga első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez az alapanyagokat egy gyorsforralóba tesszük és közepes lángon felfőzzük. Ahogy buggyanni kezd a mákos alap, onnantól számítva 1 percig főzzük és félre is húzhatjuk. 

A tésztát kiterítjük és megkenjük a mákos-mazsolás töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat, egymástól 3 cm távolságra, és betesszük sütni 170 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. 

A mázhoz egy kis tálkában elkeverjük a porcukrot a vízzel, a kissé kihűlt csigákra csurgatjuk és már falhatjuk is.

makos-mazsolas-csiga-2
Mákos-mazsolás csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Minden bolti leveles tészta arról álmodik, hogy egyszer egy isteni sós vagy édes csiga formájában szülessen újra! Még több izgalmas csiga recept vár az oldalunkon:

Puncspudingos csiga

Túrós-csokis csiga

Szőlős csiga bolti leveles tésztából

www.streetkitchen.hu

Neeem, nem a franciák kedvenc eledelét tuningoltuk fel mákkal és mazsolával… :) Mindössze annyi történt, hogy a bejgli töltelékét feltekertük egy leveles tésztába, és megszületett ez a csoda!

Hozzávalók

15 darabhoz
A töltelékhez
150 ml
tej
25 g
búzadara
150 g
darált mák
100 g
kristálycukor
2 ek
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja és leve
1 csipet
100 g
mazsola
A tésztához
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
A tetejére
2 ek
porcukor
1 - 2 tk
víz

A mákos-mazsolás csiga első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez az alapanyagokat egy gyorsforralóba tesszük és közepes lángon felfőzzük. Ahogy buggyanni kezd a mákos alap, onnantól számítva 1 percig főzzük és félre is húzhatjuk. 

A tésztát kiterítjük és megkenjük a mákos-mazsolás töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat, egymástól 3 cm távolságra, és betesszük sütni 170 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. 

A mázhoz egy kis tálkában elkeverjük a porcukrot a vízzel, a kissé kihűlt csigákra csurgatjuk és már falhatjuk is.

makos-mazsolas-csiga-2
Mákos-mazsolás csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Minden bolti leveles tészta arról álmodik, hogy egyszer egy isteni sós vagy édes csiga formájában szülessen újra! Még több izgalmas csiga recept vár az oldalunkon:

Puncspudingos csiga

Túrós-csokis csiga

Szőlős csiga bolti leveles tésztából

Ha tetszett a Mákos-mazsolás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept