A mákos-mazsolás csiga első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez az alapanyagokat egy gyorsforralóba tesszük és közepes lángon felfőzzük. Ahogy buggyanni kezd a mákos alap, onnantól számítva 1 percig főzzük és félre is húzhatjuk.
A tésztát kiterítjük és megkenjük a mákos-mazsolás töltelékkel. Szorosan felgöngyöljük, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat, egymástól 3 cm távolságra, és betesszük sütni 170 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
A mázhoz egy kis tálkában elkeverjük a porcukrot a vízzel, a kissé kihűlt csigákra csurgatjuk és már falhatjuk is.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc