A mákos párna elkészítését a töltelékkel kezdjük. A töltelékhez először felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a mézet és a cukrot. Ezután a mákot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a narancs- és citromhéjat, a mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, is az edénybe rakjuk, és időnként átkeverve, közepes lángon 4-5 perc alatt összeforraljuk.
A leveles tésztákat kihajtogatjuk, és mindkettőt 5 részre vágjuk a rövidebbik oldala mentén, így 10 db hosszúkás téglalapot kapunk, amiknek a széleit lekenjük lazán felvert tojással.
Képzeletben hosszában kettéosztjuk a lapokat, és a felső felüket bevagdossuk 0,5-1 cm-enként (ez lesz a rácsos teteje a sütinek). Az alsó részre rakjuk a tölteléket, erre ráhajtjuk a rácsos részt, és az oldalaikat lenyomkodjuk.
A maradék tojással lekenjük a sütik tetejét, megszórjuk őket az egész mákszemekkel, és 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre a mákos párnákat.

- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 15 perc
- Összesen: 30 perc