Gyors reggelik

Mákospárna

Mákos párna

Hozzávalók
130 g
darált mák
12 g
vaníliás cukor
1 tk
őrölt fahéj
1 db
narancs reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
15 g
mazsola
15 g
kandírozott narancshéj
80 ml
tej
60 g
cukor
25 g
méz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés/csomag)
1 db
tojás
1 mk
egész mák

Elkészítés

A mákos párna elkészítését a töltelékkel kezdjük. A töltelékhez először felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a mézet és a cukrot. Ezután a mákot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a narancs- és citromhéjat, a mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, is az edénybe rakjuk, és időnként átkeverve, közepes lángon 4-5 perc alatt összeforraljuk.

A leveles tésztákat kihajtogatjuk, és mindkettőt 5 részre vágjuk a rövidebbik oldala mentén, így 10 db hosszúkás téglalapot kapunk, amiknek a széleit lekenjük lazán felvert tojással. 

Képzeletben hosszában kettéosztjuk a lapokat, és a felső felüket bevagdossuk 0,5-1 cm-enként (ez lesz a rácsos teteje a sütinek). Az alsó részre rakjuk a tölteléket, erre ráhajtjuk a rácsos részt, és az oldalaikat lenyomkodjuk. 

A maradék tojással lekenjük a sütik tetejét, megszórjuk őket az egész mákszemekkel, és 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre a mákos párnákat.

makos-parna
Mákos párna
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 15 perc
  • Összesen: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Ezt a sütit akár gyerekekkel is elkészíthetitek, annyira pofonegyszerű, mindemellett pedig irtó finom is. Akár azonnal neki is láthattok, ha kedvetek tartja, mert kb. 30 perc, és ott lesz az asztalon a még meleg, pihe-puha, leveles tésztás mákos párna!

Hozzávalók

10 darabhoz
130 g
darált mák
12 g
vaníliás cukor
1 tk
őrölt fahéj
1 db
narancs reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
15 g
mazsola
15 g
kandírozott narancshéj
80 ml
tej
60 g
cukor
25 g
méz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés/csomag)
1 db
tojás
1 mk
egész mák

A mákos párna elkészítését a töltelékkel kezdjük. A töltelékhez először felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a mézet és a cukrot. Ezután a mákot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a narancs- és citromhéjat, a mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, is az edénybe rakjuk, és időnként átkeverve, közepes lángon 4-5 perc alatt összeforraljuk.

A leveles tésztákat kihajtogatjuk, és mindkettőt 5 részre vágjuk a rövidebbik oldala mentén, így 10 db hosszúkás téglalapot kapunk, amiknek a széleit lekenjük lazán felvert tojással. 

Képzeletben hosszában kettéosztjuk a lapokat, és a felső felüket bevagdossuk 0,5-1 cm-enként (ez lesz a rácsos teteje a sütinek). Az alsó részre rakjuk a tölteléket, erre ráhajtjuk a rácsos részt, és az oldalaikat lenyomkodjuk. 

A maradék tojással lekenjük a sütik tetejét, megszórjuk őket az egész mákszemekkel, és 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre a mákos párnákat.

makos-parna
Mákos párna
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 15 perc
  • Összesen: 30 perc

Ha tetszett a Mákos párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept