A túrót egy tálba rakjuk és villával kissé megtörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a darált mákot, a búzadarát, a sót, a vaníliaaromát és a citromhéjat. Hagyjuk legalább fél órán át állni, de akár egy egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a túrós keverékhez keverjük.
Golflabda méretű gombócokat formázunk a masszából, és enyhén gyöngyöző vízben kb. 5 percig főzzük.
A panírhoz a zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben, közepesen erős hőfokon a mákkal együtt kb. 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vajat is. De ekkor már lehúzzuk a tűzhelyről és így keverjük át. Várjuk meg, hogy a vaj elolvadjon.
A megfőtt gombócokat a zsemlemorzsás, mákos keverékbe forgatjuk.
A tejfölös szószhoz a tejfölben elkeverjük a porcukrot, és a gombóccal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
A mákos túrógombóc nem az egyetlen gombóc, ami a tarsolyunkban van! Ha te is nagy gombóc fan van, akkor ezeket a recepteket imádni fogod!
Szilvás édesburgonya-gombóc fahéjas joghurttal és pekándióval