Vegetáriánus ételek

Malfattihajdináslecsóval

Malfatti hajdinás lecsóval

Hozzávalók
250 g
friss spenót felaprítva
A malfattihoz
250 g
túró
80 g
parmezán reszelve
30 g
keményítő
25 g
búzadara
1 db
tojás
1 gerezd
fokhagyma reszelve
frissen reszelt szerecsendió
A lecsóhoz
150 g
hajdina
4
evőkanál olaj
2 fej
hagyma (nagy)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
2 db
paprika
1.5 ek
pirospaprika
1 kg
friss paradicsom
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 l
víz
1 csokor
friss bazsalikom
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A malfatti hozzávalóit alaposan összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Golyókat formázunk belőle, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A hajdinát forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük.

Közben egy lábasban üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kissé lepirítjuk. Rádobjuk a felkockázott paprikát, és amikor kicsit összeesett, félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és visszatoljuk a tűzre. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel. Amikor kicsit rottyant, ráöntünk kb. 200 ml vizet, és szépen elrotyogtatjuk. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a víz, és az egész szaftos, lecsóállagú lesz.

Amikor kész, belekeverjük a hajdinát, az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. A golyókat ezzel a lecsóval tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A malfatti egy olasz, ricottás golyó, ami simán működik a mi túrónkkal, és egy nagyon durva hajdinás lecsót is csináltam hozzá. És tudjátok, mit? Egyáltalán nem hiányzik a hús a kajából.

Hozzávalók

4 főre
250 g
friss spenót felaprítva
A malfattihoz
250 g
túró
80 g
parmezán reszelve
30 g
keményítő
25 g
búzadara
1 db
tojás
1 gerezd
fokhagyma reszelve
frissen reszelt szerecsendió
A lecsóhoz
150 g
hajdina
4
evőkanál olaj
2 fej
hagyma (nagy)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
2 db
paprika
1.5 ek
pirospaprika
1 kg
friss paradicsom
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 l
víz
1 csokor
friss bazsalikom
1 csokor
friss petrezselyem

A malfatti hozzávalóit alaposan összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Golyókat formázunk belőle, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A hajdinát forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük.

Közben egy lábasban üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kissé lepirítjuk. Rádobjuk a felkockázott paprikát, és amikor kicsit összeesett, félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és visszatoljuk a tűzre. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel. Amikor kicsit rottyant, ráöntünk kb. 200 ml vizet, és szépen elrotyogtatjuk. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a víz, és az egész szaftos, lecsóállagú lesz.

Amikor kész, belekeverjük a hajdinát, az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. A golyókat ezzel a lecsóval tálaljuk.

Ha tetszett a Malfatti hajdinás lecsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept