Fantasztikus desszertek

Málnásbabkamuffin

Málnás babkamuffin

Hozzávalók
A tésztához
180 ml
tej
25 g
élesztő
80 g
cukor
380 g
liszt
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
90 g
olvasztott vaj
A málnás töltelékhez
280 g
málna
(fagyasztott)
60 g
cukor
A sziruphoz
60 g
cukor
60 g
víz
1 ek
méz
A kenéshez
1 db
tojás
(kisebb)

Elkészítés

A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. 

A málnát és a cukrot egy edénybe rakjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett lekvár állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sziruphoz a vízben elkeverjük a cukrot és a mézet, szirupos állagúra főzzük, majd félretesszük.

Mikor megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik gombócot kb. 18 x 12 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a málnás töltelékkel, a hosszabbik oldala felől feltekerjük, keresztben kettévágjuk és a vágási felükkel felfelé összetekerjük, majd a végüket a tekercs alá hajtjuk, és belerakjuk a muffinformákba. 20 percig kelesztjük őket, lekenjük a tetejüket tojással, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón meglocsoljuk a sziruppal.

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a babkát? Általában a klasszikus, nagyon-nagyon csokis, vagy épp mogyorós vagy pisztáciás verzióját szoktuk készíteni a mindennapokban, de higgyétek el, hogy ez a málnás verzió is mennyei, csak ki kell próbálni. ;)

Hozzávalók

8 db muffinhoz
A tésztához
180 ml
tej
25 g
élesztő
80 g
cukor
380 g
liszt
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
90 g
olvasztott vaj
A málnás töltelékhez
280 g
málna
(fagyasztott)
60 g
cukor
A sziruphoz
60 g
cukor
60 g
víz
1 ek
méz
A kenéshez
1 db
tojás
(kisebb)

A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. 

A málnát és a cukrot egy edénybe rakjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett lekvár állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sziruphoz a vízben elkeverjük a cukrot és a mézet, szirupos állagúra főzzük, majd félretesszük.

Mikor megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik gombócot kb. 18 x 12 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a málnás töltelékkel, a hosszabbik oldala felől feltekerjük, keresztben kettévágjuk és a vágási felükkel felfelé összetekerjük, majd a végüket a tekercs alá hajtjuk, és belerakjuk a muffinformákba. 20 percig kelesztjük őket, lekenjük a tetejüket tojással, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón meglocsoljuk a sziruppal.

Ha tetszett a Málnás babkamuffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept