A legjobb reggelik

Málnás-granolásreggelipohárkrém

Málnás-granolás reggeli pohárkrém

Hozzávalók
A málnaszószhoz
400 g
fagyasztott málna
40 g
porcukor
A mascarponekrémhez
500 g
mascarpone
50 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
A granolához
200 g
zabpehely
100 g
törökmogyoró
50 g
tökmag
50 g
pekándió
1 tk
fahéj
1 csipet
125 ml
kókuszolaj
125 ml
méz
150 g
aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, meggy, mazsola)
200 ml
tejszín

Elkészítés
A málnaszószhoz összeforraljuk a málnát a porcukorral kb. 5-6 perc alatt. A krém hozzávalóit habosra keverjük. A zabpelyhet, a magokat és a fűszereket összekeverjük. A kókuszolajat és mézet összemelegítjük, leöntjük vele a száraz keveréket és jól átkeverjük, majd sütőpapírral borított tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, időnként átkevergetve (hogy mindenhol piruljon), kb. 15-20 percig pirítjuk. Ha elkészült, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Poharakba rétegezzük a granolát, a krémet és a málnaszószt.
Ha tetszett a pohárkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ezt a granolareceptet önmagában is használhatjátok, mert elég tuti. Itt most a reggeli, napindító pohárkrém egyik elemét alkotja, egy jó adag vaníliás mascarponekrémmel és egy fanyarabb málnaszósszal.

Hozzávalók

3 - 4 adaghoz
A málnaszószhoz
400 g
fagyasztott málna
40 g
porcukor
A mascarponekrémhez
500 g
mascarpone
50 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
A granolához
200 g
zabpehely
100 g
törökmogyoró
50 g
tökmag
50 g
pekándió
1 tk
fahéj
1 csipet
125 ml
kókuszolaj
125 ml
méz
150 g
aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, meggy, mazsola)
200 ml
tejszín
A málnaszószhoz összeforraljuk a málnát a porcukorral kb. 5-6 perc alatt. A krém hozzávalóit habosra keverjük. A zabpelyhet, a magokat és a fűszereket összekeverjük. A kókuszolajat és mézet összemelegítjük, leöntjük vele a száraz keveréket és jól átkeverjük, majd sütőpapírral borított tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, időnként átkevergetve (hogy mindenhol piruljon), kb. 15-20 percig pirítjuk. Ha elkészült, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Poharakba rétegezzük a granolát, a krémet és a málnaszószt.
Ha tetszett a pohárkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Málnás-granolás reggeli pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept