Nyári receptek

Málnásmangólekvár

Málnás mangólekvár

Hozzávalók
400 g
mangó
150 g
cukor
0.5 rúd
vanília
300 g
málna
100 g
cukor

Elkészítés
3 nagyobb mangót megtisztítunk, és a húsát kisebb kockákra vágjuk. Nekünk 400 g kockára vágott gyümölcshús lett a 3 mangóból. A mangót egy lábasba rakjuk és elkezdjük főzni, időnként átkeverjük, majd ha már kissé megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd ha felolvadt a cukor, botmixerrel lezúzzuk a kívánt állagra, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, és tovább főzzük/sűrítjük a lekvárt (kb. 15-20 perc főzést igényel).
A málnával ugyanígy járunk el. Összefőzzük a cukorral, majd amikor már szép sűrű, lekvár állagú, lehúzzuk a lángról (tipp: még forrón átpasszírozzuk egy szűrőn, ha nem szeretnénk málnamagokkal találkozni a lekvárban). Kimosott, csírátlanított üvegekbe rétegezzük a kétféle lekvárt, és lezárjuk őket.
Ha tetszett a málnás mangólekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Persze tudom, hogy nem egy Magyarországon őshonos gyümölcs a mangó, de nagyon finom és szerintem egészen keveset használjuk. Simán önmagában is elkészíthetitek a mangólekvárt, de málnával kombinálva, egyrészt nagyon szép színeket, másrészről pedig tökéletes ízkombinációt fogtok kapni.

Hozzávalók

3 kicsi üveghez (kb. 1,5-2 dl-es)
400 g
mangó
150 g
cukor
0.5 rúd
vanília
300 g
málna
100 g
cukor
3 nagyobb mangót megtisztítunk, és a húsát kisebb kockákra vágjuk. Nekünk 400 g kockára vágott gyümölcshús lett a 3 mangóból. A mangót egy lábasba rakjuk és elkezdjük főzni, időnként átkeverjük, majd ha már kissé megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd ha felolvadt a cukor, botmixerrel lezúzzuk a kívánt állagra, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, és tovább főzzük/sűrítjük a lekvárt (kb. 15-20 perc főzést igényel).
A málnával ugyanígy járunk el. Összefőzzük a cukorral, majd amikor már szép sűrű, lekvár állagú, lehúzzuk a lángról (tipp: még forrón átpasszírozzuk egy szűrőn, ha nem szeretnénk málnamagokkal találkozni a lekvárban). Kimosott, csírátlanított üvegekbe rétegezzük a kétféle lekvárt, és lezárjuk őket.
Ha tetszett a málnás mangólekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Málnás mangólekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept