Megúszós sütik

Málnás-mascarponekrémesszendvics

Málnás-mascarponekrémes szendvics

Hozzávalók
1 csomag
élesztős leveles tészta
A krémhez
350 g
mascarpone
90 g
porcukor
180 g
málna
A karamellhez
185 g
cukor
3 ek
víz
30 g
vaj
A tálaláshoz
1 marék
mandula
pár szem málna
125 ml
habtejszín

Elkészítés
Egy kisebb lábosban alacsony lángon elkezdjük felolvasztani a cukrot a vízzel, alkalmanként kevergetve, majd mikor világos karamell színű és buborékozik, lejjebb vesszük alatta a hőt, 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, amit minden adagnál alaposan elkeverünk. Ezután jöhet a szobahőmérsékletű tejszín, homogénre keverjük és egy tiszta csatos, vagy csavaros tetejű üvegbe töltjük.A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben,  10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Utána rácson hagyjuk kihűlni.
A mascarponés töltelék összetevőit kézi mixerrel alaposan felverjük, habzsákba töltjük és legalább 1 órán át hűtjük. Száraz, forró serpenyőben a vágott mandulát megpirítjuk. Félbevágjuk a tésztapárnákat, majd megtöltjük a rózsaszínű krémmel. A tetejét alaposan meglocsoljuk a karamellel és megszórjuk a ropogós mandulával.
Ha tetszett a málnás szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha ultra gyors, előre elkészíthető és nem utolsó sorban isteni süti receptet kerestek, akkor ne is görgessetek tovább! Vibráló színek, ropogós és krémes textúrák, annyi karamellszósszal, amennyit nem szégyelltek! :-D

Hozzávalók

8 darabhoz
1 csomag
élesztős leveles tészta
A krémhez
350 g
mascarpone
90 g
porcukor
180 g
málna
A karamellhez
185 g
cukor
3 ek
víz
30 g
vaj
A tálaláshoz
1 marék
mandula
pár szem málna
125 ml
habtejszín
Egy kisebb lábosban alacsony lángon elkezdjük felolvasztani a cukrot a vízzel, alkalmanként kevergetve, majd mikor világos karamell színű és buborékozik, lejjebb vesszük alatta a hőt, 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, amit minden adagnál alaposan elkeverünk. Ezután jöhet a szobahőmérsékletű tejszín, homogénre keverjük és egy tiszta csatos, vagy csavaros tetejű üvegbe töltjük.A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben,  10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Utána rácson hagyjuk kihűlni.
A mascarponés töltelék összetevőit kézi mixerrel alaposan felverjük, habzsákba töltjük és legalább 1 órán át hűtjük. Száraz, forró serpenyőben a vágott mandulát megpirítjuk. Félbevágjuk a tésztapárnákat, majd megtöltjük a rózsaszínű krémmel. A tetejét alaposan meglocsoljuk a karamellel és megszórjuk a ropogós mandulával.
Ha tetszett a málnás szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Málnás-mascarponekrémes szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept