Megúszós sütik

Málnáspiskóta

Málnás piskóta
malnas-piskota

Hozzávalók
3 db
tojás
60 g
kristálycukor
150 g
friss málna
1 db
citrom
70 g
liszt
5 g
sütőpor
20 g
liofilizált málna
A tetejére
5 ek
málnalekvár

Elkészítés
  1. A málnás piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgákat pedig kihabosítjuk a cukorral.

  2. A friss málnát pépesítjük egy villával, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is.

  3. A lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral.

  4. A tojássárgás részhez keverjük a málnapépet és a sütőporos lisztet, majd fellazítjuk a fehérjehabbal.

  5. Hozzáadjuk a liofilizált málnát, és a tésztát enyhén kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.

  6. Málnalekvárral kínáljuk. 

www.streetkitchen.hu

Extrán, kívül-belül málnás piskóta. Tea mellé vagy délutáni nasinak.

A friss és a liofilizált málna kombinációja nemcsak intenzív ízt, hanem gyönyörű színt is ad a tésztának. :) A málnás piskóta elkészítése olyan gyors, hogy bármikor összedobhatod, ha málnás kedvedben vagy!

Hozzávalók

1 22x14 cm-es tepsihez
3 db
tojás
60 g
kristálycukor
150 g
friss málna
1 db
citrom
70 g
liszt
5 g
sütőpor
20 g
liofilizált málna
A tetejére
5 ek
málnalekvár

Elkészítés

  1. A málnás piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgákat pedig kihabosítjuk a cukorral.

  2. A friss málnát pépesítjük egy villával, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is.

  3. A lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral.

  4. A tojássárgás részhez keverjük a málnapépet és a sütőporos lisztet, majd fellazítjuk a fehérjehabbal.

  5. Hozzáadjuk a liofilizált málnát, és a tésztát enyhén kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.

  6. Málnalekvárral kínáljuk. 

malnas-piskota-2
Málnás piskóta (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: A lisztet és a sütőport szitáljuk át, mielőtt a masszához adjuk. Így elkerüljük a csomókat, és a tészta sokkal levegősebb lesz. Amikor a száraz hozzávalókat belekeverjük, csak addig dolgozzunk, amíg éppen összeáll – a túlzott keverés elrontja a piskóta puhaságát. Illetve ne ijedjünk meg, ha sütés után kicsit lilább a piskóta. A málna oxidálódik és az adja neki ezt a színt. 

A liofilizált málna helyett adhatsz hozzá sütésálló csokicseppeket is. Tálalhatod porcukorral megszórva vagy egy kis tejszínhabbal a tetején, de önmagában is tökéletes. Egy bögre tea vagy kávé mellé garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. :)

Ha szereted a málnás sütiket, akkor lesd meg ezeket a recepteket is:

Málnás piskótatekercs

Málnás, fehér csokis muffin

Habos málnás torta

Ha tetszett a Málnás piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept