A málnás, fehér csokis muffin egyszerű, és garantáéom, hogy egy morzsa sem marad majd belőle. Első lépésként egy nagy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a két tojást és a cukrot, majd robotgéppel pár perc alatt kihabosítjuk. Lassan hozzácsorgatjuk a szoba-hőmérsékletű tejet és simára keverjük.
Beleszitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport. Csomómentesre keverjük, közben pedig a vaníliaaromát is hozzáadjuk. Spatulával beleforgatjuk a fehér csokit és a málna háromnegyedét.
Egy muffinsütő formát kibélelünk muffinpapírokkal, amiket biztos, ami tuti, kifújunk olajspray-vel (igen, sajnos jártam már úgy többször, hogy nem jött ki a muffin a papírból rendesen). Fagyiadagoló kanállal szétosztjuk a tésztát a formákba, majd a tetejükre szórjuk a maradék málnát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. (25 percnél azért érdemes ellenőrizni egy fapálcikás szúrással, hogy átsült-e a tészta.) Miután elkészült, 10-15 percet hagyjuk hűlni és tálalhatjuk is a vendégeknek.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25-30 perc