Szilveszter

Mandarinospezsgőslazacropogóssültkrumplival

Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival

Hozzávalók
3 ek
habtejszín
A lazachoz
500 g
(4 kisebb szelet) friss lazac
3 db
mandarin
100 ml
pezsgő
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 nagy marék
friss bébispenót
A montenegrói tepsis krumplihoz
500 g
krumpli (pucolt mennyiség)
3 ek
kukoricadara
2 tk
fokhagymapor
2 tk
őrölt kömény
1 mk
füstölt pirospaprika
só, bors
3 ek
olívaolaj
A mártogatóshoz
2 fej
cékla (nagy)
1 mk
majonézes torma
3 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 kis csokor
friss kapor

Elkészítés
A mandarinos pezsgős lazac elkészítésének első lépéseként a céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5-2 órán át sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. A sütőt visszavesszük 150 fokra, és amíg lehűl, addig előkészítjük a krumplit: megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és lefedjük egy alufóliával. Berakjuk a 150 fokos sütőbe és fél órán át sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és 200 fokra állítjuk a sütőt, majd további fél órán át sütjük.
Közben a halat is el tudjuk készíteni: a pezsgőt összekeverjük a mandarinok reszelt héjával és kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a lazacszeletekre. Kb. fél órát hagyjuk pácolódni, majd az olívaolajon egy serpenyőben, közepes hőfokon oldalanként 5-5 percig pirítjuk, úgy, hogy először a bőrével lefelé, mert így lesz nagyon ropogós a kész mandarinos pezsgős lazac.
Ezután rádobáljuk a spenótleveleket, elzárjuk és egy alufóliával letakarva még kb. 5 percig pihentetjük. Közben a mártogatóshoz a tejszínt és a tejfölt egy habverővel kihabosítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kihűlt céklát, a felaprított kaprot, zúzott fokhagymát, majonézes tormát és sózzuk, borsozzuk. A lazacot a sült krumplival és a céklás mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a mandarinos pezsgős lazac receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

www.streetkitchen.hu

Sikerült megalkotnom a legomlósabb lazac receptemet :D. A pezsgőtől annyira szaftos lesz, hogy még azok is tuti meg fogják kóstolni, akik nem szeretik a halat :P A krumpli ropogóssága, a céklás mártogatós krémessége pedig segít, hogy egy igazi ízbomba legyen az egész kaja.

Hozzávalók

2 személyre
3 ek
habtejszín
A lazachoz
500 g
(4 kisebb szelet) friss lazac
3 db
mandarin
100 ml
pezsgő
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 nagy marék
friss bébispenót
A montenegrói tepsis krumplihoz
500 g
krumpli (pucolt mennyiség)
3 ek
kukoricadara
2 tk
fokhagymapor
2 tk
őrölt kömény
1 mk
füstölt pirospaprika
só, bors
3 ek
olívaolaj
A mártogatóshoz
2 fej
cékla (nagy)
1 mk
majonézes torma
3 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 kis csokor
friss kapor
A mandarinos pezsgős lazac elkészítésének első lépéseként a céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5-2 órán át sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. A sütőt visszavesszük 150 fokra, és amíg lehűl, addig előkészítjük a krumplit: megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és lefedjük egy alufóliával. Berakjuk a 150 fokos sütőbe és fél órán át sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és 200 fokra állítjuk a sütőt, majd további fél órán át sütjük.
Közben a halat is el tudjuk készíteni: a pezsgőt összekeverjük a mandarinok reszelt héjával és kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a lazacszeletekre. Kb. fél órát hagyjuk pácolódni, majd az olívaolajon egy serpenyőben, közepes hőfokon oldalanként 5-5 percig pirítjuk, úgy, hogy először a bőrével lefelé, mert így lesz nagyon ropogós a kész mandarinos pezsgős lazac.
Ezután rádobáljuk a spenótleveleket, elzárjuk és egy alufóliával letakarva még kb. 5 percig pihentetjük. Közben a mártogatóshoz a tejszínt és a tejfölt egy habverővel kihabosítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kihűlt céklát, a felaprított kaprot, zúzott fokhagymát, majonézes tormát és sózzuk, borsozzuk. A lazacot a sült krumplival és a céklás mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a mandarinos pezsgős lazac receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha tetszett a Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept