A quinoakásához a gabonát felrakjuk főni a mandulatejjel, a mézzel és a vaníliaaromával, majd 15-20 perc alatt puhára és sűrűre főzzük. Mikor megfőtt, hozzákeverjük a kókuszkrémet, és jöhet is a tálalás.
Megszórjuk aprított mandulával, friss eperrel extrázzuk, de mehet még rá kevés kókuszreszelék, liofilizált eper vagy pisztácia is, ha épp akad otthon.
A quinoa reggelihez is tökéletes! Ez a fehérjedús gabona szuper opció egy reggeli kása elkészítéséhez.
Hozzávalók
2 főre
160 g
quinoa
550 ml
mandulatej
3 - 4 ek
méz
1 mk
vaníliaaroma
50 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
2 marék
mandula
10 szem
friss eper
A quinoakásához a gabonát felrakjuk főni a mandulatejjel, a mézzel és a vaníliaaromával, majd 15-20 perc alatt puhára és sűrűre főzzük. Mikor megfőtt, hozzákeverjük a kókuszkrémet, és jöhet is a tálalás.
Megszórjuk aprított mandulával, friss eperrel extrázzuk, de mehet még rá kevés kókuszreszelék, liofilizált eper vagy pisztácia is, ha épp akad otthon.
Ha tetszett a Mandulás-epres quinoakása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!