Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 150 g köles
- 150 ml víz
- 350 ml laktózmentes tej
- 1 csipet só
- 2 ek kristálycukor
- 1 rúd egész fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db banán
- 2 db kivi
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
- 150 g köles
- 150 ml víz
- 350 ml laktózmentes tej
- 1 csipet só
- 2 ek kristálycukor
- 1 rúd egész fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db banán
- 2 db kivi
- 1 tk őrölt fahéj
A laktózmentes köleskása egy nagyszerű reggeli, amit akár más gyümölcsökkel is elkészíthettetek. Az elkészítéséhez a kölest alaposan átmossuk (ez fontos, különben keserű lehet), majd egy lábasba tesszük a vízzel és 150 ml tejjel, és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amikor beszívta szinte az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd közepes hőfokon, szinte folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a köles meg nem puhul és be nem sűrűsödik. Kivesszük belőle a fahéjat.
Tányérokba szedjük a kását, a tetejére ráhelyezzük a karikára vágott banánt és kivit, majd szitálunk rá egy kevés őrölt fahéjat is.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a laktózmentes köleskása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!