A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, a vaníliát és a ricottát. A mandulát egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a ricottás keverékhez adjuk. Jól összegyúrjuk, és vagy fagyasztóba tesszük legalább fél órára, vagy hűtőbe két órára, hogy teljesen megdermedjen.
Ezután 16 részre osztjuk a tésztát. (Ha nagyon olvadna, akkor azt a részt, amit éppen nem formázunk, tegyük vissza a hűtőbe egy tálcán.) A darabokat két kis részre osztjuk, 8-9 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, majd megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Pár percet hagyjuk hűlni, ezután meglocsoljuk a kétfajta olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg kicsit megdermed a csoki.
