A mangó smoothie elkészítése során ha friss mangóval dolgozol, mindenképpen legyenek érettek a gyümölcsök! Ezt legjobban úgy tudod tesztelni, ha megnyomod a mangót és az kissé puha, vagy ha letöröd a tetején lévő kis szármaradványt és megszagolod – ha kissé édes, mézes illata van, akkor az lesz a te mangód!
A mangókat körkörösen végig bevágjuk, majd kettészedjük, bekockázzuk a mangóhúst, kifordítjuk a héját és kikanalazzuk belőle a sárga gyümölcshúst. Két szeletet ne felejts el félretenni a díszítéshez!
A mangókockák mehetnek a turmixgépbe a friss, pucolt gyömbérrel együtt. (Ha mangópürével dolgozol, csak szimplán tedd azt a turmixgépbe.) Hozzáadjuk a banánt, a kókusztejet és a kurkumát, és az egészet krémesre turmixoljuk. A kész smoothie-t poharakba töltjük és a pohár szélére biggyesztett, vékony mangószelettel díszítjük.

- Elkészítési idő: 10 perc