A maradék párolt lila káposztát elkeverjük a felkockázott brie sajttal, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk.
Két réteslapot kitekerünk, majd megkenjük az olvasztott vaj és tejföl keverékével, erre mehet megint két réteslap, majd ezt is megkenjük, majd megint két réteslap. Ezt megszórjuk kukoricadarával, erre pedig rápakoljuk a tölteléket. A kukoricadara azért kell, hogy ne áztassa el a réteslapokat a töltelék.
A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk nagy szemű sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, hogy szép aranybarna legyen.
Szeletelés előtt mindenképp várjunk legalább 30 percig, hogy kicsit hűljön a rétes és ne essen szét.
Maradékmentőlilakáposztásrétes
Egy meglepően elegáns, mégis végtelenül egyszerű újragondolása az ünnepi maradékoknak. A fűszeres, almás lila káposzta édeskés-savanykás aromája tökéletesen illik a ropogós réteslapokhoz, így a maradékból pillanatok alatt különleges, kissé rusztikus, mégis finom fogás születik. Egy falat nosztalgia, egy falat kreativitás – hogy semmi ne vesszen kárba.
Vega
Valljuk be: a kacsacomb valahogy mindig hamarabb elfogy, mint a mellé tálalt párolt káposzta. :D De sebaj, mert ezzel a recepttel a köretből egykettőre igazi főszereplő kerekedhet. Azaz inkább tekeredhet, mert ez a maradékmentő lila káposztás rétes pont az a forma, amiről titkon minden kígyó álmodozik...
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A maradék párolt lila káposztát elkeverjük a felkockázott brie sajttal, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk.
Két réteslapot kitekerünk, majd megkenjük az olvasztott vaj és tejföl keverékével, erre mehet megint két réteslap, majd ezt is megkenjük, majd megint két réteslap. Ezt megszórjuk kukoricadarával, erre pedig rápakoljuk a tölteléket. A kukoricadara azért kell, hogy ne áztassa el a réteslapokat a töltelék.
A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk nagy szemű sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, hogy szép aranybarna legyen.
Szeletelés előtt mindenképp várjunk legalább 30 percig, hogy kicsit hűljön a rétes és ne essen szét.
-qd1U0W.webp)
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Pihentetési idő: 30 perc
A nagy szemű sónál valami izgalmasabbal is megszórhatod a kész maradékmentő lila káposztás rétes tetejét: a fehér és fekete szezámmag, a durvára tört tarka bors vagy akár az egész köménymag is biztosan jól fog állni neki!
Nehogy azt hidd, hogy a rétes az egyetlen dolog, aminek jól áll a káposztás töltelék! A maradékmentő lila káposztás rétes után adj egy esélyt ezeknek a sós finomságoknak is:
Ha tetszett a maradékmentő lila káposztás rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
-wyQ9jT.webp)


