Húsételek

Marengóicsirke

Marengói csirke

Hozzávalók
A raguhoz
500 g
apró szemű barna csiperke
2 ek
olaj
só, bors
2 dl
száraz fehérbor
500 g
csirkemell
500 g
csirkefelsőcomb
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
400 g
darabolt paradicsom
500 ml
alaplé vagy víz
1 csokor
friss petrezselyem
A körethez
300 g
rizs
600 ml
víz
4 db
tojás
olívaolaj

Elkészítés

Egy száraz lábasban megpirítjuk a gombát, majd kiszedjük.

Ugyanabban a lábasban az olajon megpirítjuk a sózott, borsozott csirkerészeket. Kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a fehérborral. Ráöntjük a darabolt paradicsomot, az alaplé felét, és felforraljuk. Visszarakjuk a csirkét, és lefedve, alacsony lángon rotyogtatjuk úgy, hogy folyamatosan pótoljuk az alaplevet, amíg el nem fogy. Ha az összes alaplevet beleöntöttük, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a gombát, és addig főzzük, amíg a csirke teljesen omlós nem lesz. A legvégén friss petrezselyemmel szórjuk meg, és elzárjuk.

A rizst beleöntjük egy lábasba, felöntjük a vízzel, sózzuk, és puhára főzzük. A tojásokból egyesével, egy evőkanál olajon tükörtojást sütünk. A ragut a rizzsel és a tükörtojással tálaljuk.

Marengói csirke tálalása

www.streetkitchen.hu

Ezt a frankó fogást állítólag Napóleon egyik ügyetlen szakácsának köszönhetjük, aki véletlenül ráborított egy adag paradicsomot a sült csirkére. Szerencsére a hadvezérnek bejött a fűszeres paradicsomszószban fürdő pirított csirke, ahogy nekünk is, úgyhogy ha még a gombát is szeretitek, akkor nincs kérdés, itt az ideje kipróbálni!

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
500 g
apró szemű barna csiperke
2 ek
olaj
só, bors
2 dl
száraz fehérbor
500 g
csirkemell
500 g
csirkefelsőcomb
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
400 g
darabolt paradicsom
500 ml
alaplé vagy víz
1 csokor
friss petrezselyem
A körethez
300 g
rizs
600 ml
víz
4 db
tojás
olívaolaj

Egy száraz lábasban megpirítjuk a gombát, majd kiszedjük.

Ugyanabban a lábasban az olajon megpirítjuk a sózott, borsozott csirkerészeket. Kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a fehérborral. Ráöntjük a darabolt paradicsomot, az alaplé felét, és felforraljuk. Visszarakjuk a csirkét, és lefedve, alacsony lángon rotyogtatjuk úgy, hogy folyamatosan pótoljuk az alaplevet, amíg el nem fogy. Ha az összes alaplevet beleöntöttük, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a gombát, és addig főzzük, amíg a csirke teljesen omlós nem lesz. A legvégén friss petrezselyemmel szórjuk meg, és elzárjuk.

A rizst beleöntjük egy lábasba, felöntjük a vízzel, sózzuk, és puhára főzzük. A tojásokból egyesével, egy evőkanál olajon tükörtojást sütünk. A ragut a rizzsel és a tükörtojással tálaljuk.

Marengói csirke tálalása

Ha tetszett a Marengói csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept