Receptek

Marhacsontlevesházimetélttel

Marha csontleves házi metélttel

Hozzávalók
A csontlevshez
2.5 kg
marha húsos csont
5 l
víz
1 tk
paradicsompüré
1 ek
egész bors
3 db
nagy sárgarépa
4 db
fehérrépa
1 db
zeller
1 db
karalábé
1 db
vöröshagyma
1 db
paradicsom
1 db
tv-paprika
1 csokor
zellerzöld
1 csokor
petrezselyem
1 db
kelkáposzta
1 db
burgonya
1 db
karfiol
A metélthez
1 db
tojás
100 g
liszt
1 mk

Elkészítés

A húsos csontokat 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük amíg már nem véresek. A megsült csontokat a főzővízbe tesszük, a paradicsompüré és az egész borsszemek társaságában. Felforraljuk, megsózzuk, majd 6-8 órán keresztül, mérsékelt lángon főzzük, a felszínén keletkezett zsírt főzés közben lekanalazzuk. Az idő leteltével hozzáadjuk az összes zöldséget, és még 2 órán keresztül főzzük.

A cérnametélt tésztájához a lisztet, a tojást és a sót jól összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Folyamatosan forgatva a tésztát jó vékonyra nyújtjuk, feltekerjük a sodrófára, hosszába szétvágjuk, és félbehajtjuk. Egy éles kés segítségével vékony szeleteket vágunk belőle és lobogó, forró, sós vízben 1 perc alatt megfőzzük.

A levesből kiszedegetjük a zöldségeket és a csontokat, átszűrjük, és a csontlevest a házi metélttel forrón tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A vasárnapi hangulatot idéző leveseknek senki sem tud ellenállni és az a jó hír, hogy nem is kell! Ennek a csontlevesnek a titka a hosszabb ideig történő főzésben rejlik, mely idő alatt minden íz intenzívebbé válik és őrületesen finom ebéd lesz a végeredmény!

Hozzávalók

3 literhez
A csontlevshez
2.5 kg
marha húsos csont
5 l
víz
1 tk
paradicsompüré
1 ek
egész bors
3 db
nagy sárgarépa
4 db
fehérrépa
1 db
zeller
1 db
karalábé
1 db
vöröshagyma
1 db
paradicsom
1 db
tv-paprika
1 csokor
zellerzöld
1 csokor
petrezselyem
1 db
kelkáposzta
1 db
burgonya
1 db
karfiol
A metélthez
1 db
tojás
100 g
liszt
1 mk

A húsos csontokat 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük amíg már nem véresek. A megsült csontokat a főzővízbe tesszük, a paradicsompüré és az egész borsszemek társaságában. Felforraljuk, megsózzuk, majd 6-8 órán keresztül, mérsékelt lángon főzzük, a felszínén keletkezett zsírt főzés közben lekanalazzuk. Az idő leteltével hozzáadjuk az összes zöldséget, és még 2 órán keresztül főzzük.

A cérnametélt tésztájához a lisztet, a tojást és a sót jól összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Folyamatosan forgatva a tésztát jó vékonyra nyújtjuk, feltekerjük a sodrófára, hosszába szétvágjuk, és félbehajtjuk. Egy éles kés segítségével vékony szeleteket vágunk belőle és lobogó, forró, sós vízben 1 perc alatt megfőzzük.

A levesből kiszedegetjük a zöldségeket és a csontokat, átszűrjük, és a csontlevest a házi metélttel forrón tálaljuk.

Ha tetszett a marha csontleves házi metélttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése