Húsételek

Marhasteakfajitas

Marha steak fajitas

Hozzávalók
2 szelet
(összesen kb. 30 dkg) marha felsál (más megfelelő húsrészekkel is érdemes kísérletezni)
só, bors, őrölt koriander és fokhagymapor a hús fűszerezéséhez
2 db
kaliforniai paprika
1 fej
kisebb lilahagyma
3 - 4 levél
római saláta (vagy jégsaláta)
2 db
nagy, kb. 30 cm átmérőjű tortilla
A paradicsomos-chilis salsához
15 dkg
koktélparadicsom (vagy sima paradicsom)
1 db
csípős chili
1 db
habanero (ha durva arc vagy)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
1 dl
étolaj
só, bors
A sajtszószhoz
15 dkg
cheddar sajt
1 púpozott tk
kukoricakeményítő
2 dl
tejszín

Elkészítés

Első lépésként klopfoljátok ki laposra a húst és fűszerezzétek meg. Tűzforró (!!!!) grill serpenyőben, kevés étolajon süssétek mindkét felét másfél-másfél percig. Közben küldjétek mellé a vékony csíkokra vágott kalifornia paprikát és azt is pirítsátok le. A megsült húst bugyoláljátok be alufóliába, így lesz omlós és szaftos. A paprikákat tegyétek félre.

salsa.jpg

Dobjátok össze a salsát: egy aprítógépbe küldjétek be a hozzávalókat és az egészet pürésítsétek össze. Már az illata is csíp, de ettől lesz jó!!

Csináljatok sajtszószt: vágjátok kockára a sajtot, dobjátok egy kisebb lábasba, szórjatok rá keményítőt és öntsétek nyakon a tejszínnel. Kis lángon kevergessétek, míg az egész szép krémessé nem válik. Ízlés szerint jöhet bele egy kis fokhagyma is, ha szeretitek.

nezokep_2.jpg

Minden megvan, már csak össze kell rakni az egészet:

A serpenyőben hevítsétek fel a tortillát, tépkedjétek rá a salátaleveleket, és pakoljátok rá a vékony szeletekre vágott steaket (a fóliában lévő szaftot is borítsátok rá!). Kanalazzatok rá a salsából, szórjatok rá egy kis finomra vágott lilahagymát, aztán persze ne hagyjátok ki a grillezett paprikákat sem! Az egészet öntsétek le a még meleg sajtszósszal, tekerjétek össze és már lehet is falni. Carrambaaaa!!

www.streetkitchen.hu

Igazi mexikói lazulás, már a készítés közben is úgy fogod érezni magad, mintha Acapulcoban épp triplaszaltót ugrottál volna egy sziklafalról. A szaftos steak, a brutál csípős salsa és a krémes sajtszósz így egyben bepuszilva pedig olyat üt, amire nem is számítottál.

Hozzávalók

2 személyre
2 szelet
(összesen kb. 30 dkg) marha felsál (más megfelelő húsrészekkel is érdemes kísérletezni)
só, bors, őrölt koriander és fokhagymapor a hús fűszerezéséhez
2 db
kaliforniai paprika
1 fej
kisebb lilahagyma
3 - 4 levél
római saláta (vagy jégsaláta)
2 db
nagy, kb. 30 cm átmérőjű tortilla
A paradicsomos-chilis salsához
15 dkg
koktélparadicsom (vagy sima paradicsom)
1 db
csípős chili
1 db
habanero (ha durva arc vagy)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
1 dl
étolaj
só, bors
A sajtszószhoz
15 dkg
cheddar sajt
1 púpozott tk
kukoricakeményítő
2 dl
tejszín

Első lépésként klopfoljátok ki laposra a húst és fűszerezzétek meg. Tűzforró (!!!!) grill serpenyőben, kevés étolajon süssétek mindkét felét másfél-másfél percig. Közben küldjétek mellé a vékony csíkokra vágott kalifornia paprikát és azt is pirítsátok le. A megsült húst bugyoláljátok be alufóliába, így lesz omlós és szaftos. A paprikákat tegyétek félre.

salsa.jpg

Dobjátok össze a salsát: egy aprítógépbe küldjétek be a hozzávalókat és az egészet pürésítsétek össze. Már az illata is csíp, de ettől lesz jó!!

Csináljatok sajtszószt: vágjátok kockára a sajtot, dobjátok egy kisebb lábasba, szórjatok rá keményítőt és öntsétek nyakon a tejszínnel. Kis lángon kevergessétek, míg az egész szép krémessé nem válik. Ízlés szerint jöhet bele egy kis fokhagyma is, ha szeretitek.

nezokep_2.jpg

Minden megvan, már csak össze kell rakni az egészet:

A serpenyőben hevítsétek fel a tortillát, tépkedjétek rá a salátaleveleket, és pakoljátok rá a vékony szeletekre vágott steaket (a fóliában lévő szaftot is borítsátok rá!). Kanalazzatok rá a salsából, szórjatok rá egy kis finomra vágott lilahagymát, aztán persze ne hagyjátok ki a grillezett paprikákat sem! Az egészet öntsétek le a még meleg sajtszósszal, tekerjétek össze és már lehet is falni. Carrambaaaa!!

Ha tetszett a Marha steak fajitas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept