A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és kb. golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben 2-3 perc alatt kérgesítjük, majd félretesszük.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat egy közepes lángon hevített fazékban, 4-6 perc alatt megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk.
Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az alaplevet és a paradicsomkonzervet, majd forrás után botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a kérgesített marhahúsgolyókat, a babérlevelet, a finomra aprított rozmaringot, kakukkfüvet és bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a mártásunk kellőképpen be nem sűrűsödött és a húsgolyók megfőttek (30-45 perc).
A kamu parmezánhoz az alapanyagokat egy aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk.
A rizstésztát a csomag leírása alapján elkészítjük. Szedünk rá a mártásból és a húsgolyóból, majd megszórjuk a kamu parmezánnal, ráteszünk pár levél bazsalikomot, és már csak a fogyasztás van hátra.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: kb. 45 perc
- Összesen: kb. 55 perc
