Fitt

Marhahúsgolyósbolognairizstésztával

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Hozzávalók
500 g
darált marhahús
só, bors
1 fej
hagyma
(150 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
(80 g)
1 szál
zellerszár
(80 g)
3 - 4 ek
olívaolaj
100 ml
vörösbor
400 ml
alaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g)
2 db
babérlevél
1 ág
rozmaring
1 ág
kakukkfű
0.5 csokor
bazsalikom
400 g
rizstészta
(tagliatelle vastagságú)
A kamu parmezánhoz
30 g
kesudió
15 g
sörélesztőpehely
1 csipet
A tálaláshoz
0.5 csokor
bazsalikom

Elkészítés

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és kb. golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben 2-3 perc alatt kérgesítjük, majd félretesszük. 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat egy közepes lángon hevített fazékban, 4-6 perc alatt megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. 

Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az alaplevet és a paradicsomkonzervet, majd forrás után botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a kérgesített marhahúsgolyókat, a babérlevelet, a finomra aprított rozmaringot, kakukkfüvet és bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a mártásunk kellőképpen be nem sűrűsödött és a húsgolyók megfőttek (30-45 perc).

A kamu parmezánhoz az alapanyagokat egy aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk. 

A rizstésztát a csomag leírása alapján elkészítjük. Szedünk rá a mártásból és a húsgolyóból, majd megszórjuk a kamu parmezánnal, ráteszünk pár levél bazsalikomot, és már csak a fogyasztás van hátra.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: kb. 45 perc
  • Összesen: kb. 55 perc
bolognai rizstésztával
Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel

Fitt ázsiai hamburger

www.streetkitchen.hu

Imádom az olasz konyhát, és a tésztáról se kell lemondani, ha életmódváltásban vagyunk, mert manapság már mindennek van alternatívája. Hagyományos tészta helyett én pl. vagy rizstésztát, vagy zöldségből készült tésztákat szoktam használni (lencse, csicseriborsó, zöldborsó). Ráadásként egy kamu parmezánt is csinálunk kesudióból, így jóféle zsírokat is beviszünk a szervezetünkbe.

Hozzávalók

4 főre
500 g
darált marhahús
só, bors
1 fej
hagyma
(150 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
(80 g)
1 szál
zellerszár
(80 g)
3 - 4 ek
olívaolaj
100 ml
vörösbor
400 ml
alaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g)
2 db
babérlevél
1 ág
rozmaring
1 ág
kakukkfű
0.5 csokor
bazsalikom
400 g
rizstészta
(tagliatelle vastagságú)
A kamu parmezánhoz
30 g
kesudió
15 g
sörélesztőpehely
1 csipet
A tálaláshoz
0.5 csokor
bazsalikom

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és kb. golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben 2-3 perc alatt kérgesítjük, majd félretesszük. 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat egy közepes lángon hevített fazékban, 4-6 perc alatt megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. 

Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az alaplevet és a paradicsomkonzervet, majd forrás után botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a kérgesített marhahúsgolyókat, a babérlevelet, a finomra aprított rozmaringot, kakukkfüvet és bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a mártásunk kellőképpen be nem sűrűsödött és a húsgolyók megfőttek (30-45 perc).

A kamu parmezánhoz az alapanyagokat egy aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk. 

A rizstésztát a csomag leírása alapján elkészítjük. Szedünk rá a mártásból és a húsgolyóból, majd megszórjuk a kamu parmezánnal, ráteszünk pár levél bazsalikomot, és már csak a fogyasztás van hátra.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: kb. 45 perc
  • Összesen: kb. 55 perc
bolognai rizstésztával
Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel

Fitt ázsiai hamburger

Ha tetszett a Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept