Húsételek

Marhahúsosquesadilla

Marhahúsos quesadilla

Hozzávalók
A raguhoz
3 ek
olaj
300 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt koriander
1 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
100
m víz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
1 tk
méz
A salsához
0.5 szál
kígyóuborka
100 g
koktélparadicsom
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
0.5 db
lime leve
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
Az összeállításhoz
5 db
tortillalap
200 g
cheddar sajt

Elkészítés

A marhahúsos quesadillához először olajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a darált húst. Rádobjuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegesre párolódik. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézet, felöntjük a vízzel és a paradicsomkonzervvel, és fél óra alatt, alacsony lángon egy sűrű ragut főzünk belőle.

A salsához apró kockákra vágjuk a zöldségeket, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.

Jöhet az összeállítás: a tortillák felét megtöltjük, egyenlően elosztva a raguval, ráreszeljük a sajtot, és közepesen alacsony lángon, egy száraz serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. A salsával tálaljuk.

Marhahúsos quesadilla

Előnézet új fülön

Ezeket is nézd meg:

Mexikói babgulyás

Zöld mexikói húsos palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a tortillából készült ételeket? Annyi lehetőség van benne, most egy marharagus variációt láthattok, amihez tök jól passzol ez a könnyű salsa, de szinte bármilyen zöldség vagy saláta tökéletes hozzá.

Hozzávalók

5 közepes quesadillához:
A raguhoz
3 ek
olaj
300 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1 mk
őrölt koriander
1 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
100
m víz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
1 tk
méz
A salsához
0.5 szál
kígyóuborka
100 g
koktélparadicsom
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
0.5 db
lime leve
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
Az összeállításhoz
5 db
tortillalap
200 g
cheddar sajt

A marhahúsos quesadillához először olajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a darált húst. Rádobjuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegesre párolódik. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézet, felöntjük a vízzel és a paradicsomkonzervvel, és fél óra alatt, alacsony lángon egy sűrű ragut főzünk belőle.

A salsához apró kockákra vágjuk a zöldségeket, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.

Jöhet az összeállítás: a tortillák felét megtöltjük, egyenlően elosztva a raguval, ráreszeljük a sajtot, és közepesen alacsony lángon, egy száraz serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. A salsával tálaljuk.

Marhahúsos quesadilla

Előnézet új fülön

Ezeket is nézd meg:

Mexikói babgulyás

Zöld mexikói húsos palacsinta

Ha tetszett a Marhahúsos quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept