Hirdetés
Instant

Mexikói babgulyás

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
250 g tarka vagy vörösbab
4 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 szál zellerszár
4 - 5 ek sertészsír
1 ½ ek őrölt koriander
2 ek római kömény
2 ½ ek füstölt paprika
1 tk chipotlepehely vagy chilipehely
1 db paradicsom
1 l babfőzőlé
600 g marhacomb
2 l marhaalaplé vagy víz
só, bors
450 g kukorica
150 g pritamin paprika (vegyes színű)
1 db burgonya
1 szál répa
1 szál fehérrépa
1 kis csokor koriander

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mexikói babgulyás

Ennek a receptnek a története jó 20 évvel ezelőttre vezethető vissza, amikor a kicsi Ákos Hajdúsámson területén megkóstolt egy úgynevezett mexikói bablevest, amiben kukorica volt – és melyik gyerek ne szeretné a kukoricát? Elég mély nyomokat hagyott bennem, ezért úgy döntöttem, megcsinálom a saját verziómat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
250 g tarka vagy vörösbab
4 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 szál zellerszár
4 - 5 ek sertészsír
1 ½ ek őrölt koriander
2 ek római kömény
2 ½ ek füstölt paprika
1 tk chipotlepehely vagy chilipehely
1 db paradicsom
1 l babfőzőlé
600 g marhacomb
2 l marhaalaplé vagy víz
só, bors
450 g kukorica
150 g pritamin paprika (vegyes színű)
1 db burgonya
1 szál répa
1 szál fehérrépa
1 kis csokor koriander

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és feltesszük főni másfél liter vízzel. Addig bugyogtatjuk, amíg puha nem lesz, majd leszűrjük és megtartjuk a levét is. 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellerszárat lepirítjuk a zsíron, majd félrehúzzuk a tűzről, és korianderrel, római köménnyel, füstölt paprikával, chipotléval (füstölt piros jalapeno, de ha nem bírjuk a csípőset, csökkenthetjük a mennyiségét) fűszerezzük, elkeverjük, majd beletesszük a kockázott paradicsomot, és felöntjük a babfőzőlével. Összeforraljuk, majd egy botmixerrel leturmixoljuk. 

Beletesszük a kockára vágott marhahúst, felöntjük a marhaalaplével, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig bugyogtatjuk, amíg a hús szinte teljesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a kukoricát, a kockára vágott pritamin paprikát, burgonyát és a félkarikára vágott répákat. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhultak, végül hozzákeverjük a babot, és ízés szerint sózzuk, borsozzuk. Elzárjuk a lángot, majd belekeverjük az apróra vágott friss koriandert. Ha szeretnénk, akkor tejföllel fogyaszthatjuk.

Ha tetszett a mexikói babgulyás receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások