Megúszós sütik

Mascarponekrémes"hurrikán"piskótatekercs

Mascarponekrémes "hurrikán" piskótatekercs

Hozzávalók
A piskótához
4 db
tojás
80 g
cukor
60 ml
tej
30 ml
olaj
80 g
liszt
1 csipet
1 tk
sütőpor
2 ek
holland kakaópor
A krémhez
2 - 3 ek
málnalekvár
300 g
mascarpone
2 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével, a tojássárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és az olajjal, majd hozzákeverjük a tejet és a sót is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgájás részhez keverjük, majd két lépésben mehet bele a fehérjehab is. Kb az ⅓-át kivesszük egy tálba és belekeverjük a kakaóport.
Egy sütőpapírral bélelt, kb. 27x20 cm-es tepsibe simítjuk a sima tésztát, majd óvatosan, elterítjük rajta a kakaósat. Először hosszában húzunk csíkokat, egy kés vagy kanál végével, szorosan egymás mellett a tepsi alját érintve, majd keresztben is, és berakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe sülni a piskótát. Tűpróbával 18-20 perc után ellenőrizzük és ha megsült kivesszük és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, a kitekert piskótára kenjük, majd feltekerjük újra és már szeletelhetjük is.

www.streetkitchen.hu

Gyakorlatilag ez egy kakaós és sima, kicsit olajosabb piskóta keresztezése, a poén inkább a vágott felületén kialakuló nem szokványos rétegezés. Bármilyen krémmel megtölthetitek otthon, de akár sima baracklekvárt is használhattok.

Hozzávalók

1 kb. 20 cm-es tekercshez:
A piskótához
4 db
tojás
80 g
cukor
60 ml
tej
30 ml
olaj
80 g
liszt
1 csipet
1 tk
sütőpor
2 ek
holland kakaópor
A krémhez
2 - 3 ek
málnalekvár
300 g
mascarpone
2 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével, a tojássárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és az olajjal, majd hozzákeverjük a tejet és a sót is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojássárgájás részhez keverjük, majd két lépésben mehet bele a fehérjehab is. Kb az ⅓-át kivesszük egy tálba és belekeverjük a kakaóport.
Egy sütőpapírral bélelt, kb. 27x20 cm-es tepsibe simítjuk a sima tésztát, majd óvatosan, elterítjük rajta a kakaósat. Először hosszában húzunk csíkokat, egy kés vagy kanál végével, szorosan egymás mellett a tepsi alját érintve, majd keresztben is, és berakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe sülni a piskótát. Tűpróbával 18-20 perc után ellenőrizzük és ha megsült kivesszük és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, a kitekert piskótára kenjük, majd feltekerjük újra és már szeletelhetjük is.

Ha tetszett a Mascarponekrémes "hurrikán" piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept