Húsételek

Meatloafkölesselturbózva

Meatloaf kölessel turbózva

Hozzávalók
olaj
300 g
köles
400 g
darált pulykacomb
0.5 fej
vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
2 csokor
petrzselyem
1 mk
kakukkfű
1 mk
oregánó
0.5 db
szerecsendió
2 db
tojás
bors
2 ek
zsemlemorzsa
1 marék
koktélparadicsom

Elkészítés
Sós, forrásban lévő vízhez (kétszeres mennyiségű mint a köles) 1 evőkanál olajat adunk és addig főzzük benne a kölest, amíg felszívja a vizet. Ha kész, lefedjük és félretesszük.
Ezután kiolajozunk egy kb. 18x24 cm-es tepsit és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával az alját és oldalát. Összekeverjük a darált húst a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával,  a rusztikusra vágott petrezselyemmel, és a koktélparadicsom kivételével a  többi hozzávalóval, valamint az időközben kihűlt kölessel, és hozzáadunk még 1 dl hideg vizet.Ezt a formázásra nem alkalmas, hígabb keveréket egyenletesen szétterítjük a morzsázott tepsiben, megszórjuk morzsával a tetejét is, majd belenyomkodjuk a paradicsomokat. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Elég gyakran előkerül a szerkesztőségi ebédek során a meatloaf, aminek újabban a köleses változata lett népszerű nálunk. Szuperül működik főzelékekhez, salátákhoz, de igazából bármilyen körettel variálhatjátok, a végeredmény úgyis egy ütős, izgalmas vacsi vagy ebéd lesz!

Hozzávalók

4 főre
olaj
300 g
köles
400 g
darált pulykacomb
0.5 fej
vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
2 csokor
petrzselyem
1 mk
kakukkfű
1 mk
oregánó
0.5 db
szerecsendió
2 db
tojás
bors
2 ek
zsemlemorzsa
1 marék
koktélparadicsom
Sós, forrásban lévő vízhez (kétszeres mennyiségű mint a köles) 1 evőkanál olajat adunk és addig főzzük benne a kölest, amíg felszívja a vizet. Ha kész, lefedjük és félretesszük.
Ezután kiolajozunk egy kb. 18x24 cm-es tepsit és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával az alját és oldalát. Összekeverjük a darált húst a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával,  a rusztikusra vágott petrezselyemmel, és a koktélparadicsom kivételével a  többi hozzávalóval, valamint az időközben kihűlt kölessel, és hozzáadunk még 1 dl hideg vizet.Ezt a formázásra nem alkalmas, hígabb keveréket egyenletesen szétterítjük a morzsázott tepsiben, megszórjuk morzsával a tetejét is, majd belenyomkodjuk a paradicsomokat. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Meatloaf kölessel turbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept