Medvehagymás receptek

Olajbaneltettmedvehagyma

Olajban eltett medvehagyma

Hozzávalók
200 g
medvehagyma
150 ml
étolaj
150 ml
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A medvehagyma eltevése olajban nem egy nagy ördöngősség, nagyjából 5 percet vesz igénybe az egész művelet! A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a kétféle olajat, sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt lezúzzuk. Ezután már mehet is egy jól záródó, csírátlanított dunsztosüvegbe, aztán pedig a hűtőbe, ahol 2-3 hétig simán eláll. 

Természetesen használhattok csak olívaolajat is, de étolajjal fele-fele arányban keverve nem lesz annyira erős olívás íze, és több mindenhez felhasználható. Étolaj helyett jöhet bármilyen más, semlegesebb ízű olaj is hozzá, például kukorica- vagy avokádóolaj.

medvehagyma-eltevese-olajban
Medvehagyma eltevése olajban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 5 perc

Ha friss medvehagymád van és nem szeretnéd eltenni olajban, akkor mutatjuk milyen receptekhez tudod felhasználni, mielőtt véget ér a szezonja!

Medvehagymával töltött csirkemell

Medvehagymás-sonkás lepény

Medvehagymás-gombás rizottó

www.streetkitchen.hu

Ha azt akarod, hogy ne csak a szezon idején legyen otthon medvehagymád, akkor tedd el olajba, mint egy pesztót. Így még 2-3 hétig simán tudod élvezni ennek a csodafűszernek az ízét. Használhatod salátákhoz, tésztaételekhez, ragukba, levesekbe, pogácsába és még sorolhatnám… találd fel magad! 🙂

Hozzávalók

1 kb. 300 ml-es dunsztosüveghez
200 g
medvehagyma
150 ml
étolaj
150 ml
olívaolaj
só, bors

A medvehagyma eltevése olajban nem egy nagy ördöngősség, nagyjából 5 percet vesz igénybe az egész művelet! A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a kétféle olajat, sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt lezúzzuk. Ezután már mehet is egy jól záródó, csírátlanított dunsztosüvegbe, aztán pedig a hűtőbe, ahol 2-3 hétig simán eláll. 

Természetesen használhattok csak olívaolajat is, de étolajjal fele-fele arányban keverve nem lesz annyira erős olívás íze, és több mindenhez felhasználható. Étolaj helyett jöhet bármilyen más, semlegesebb ízű olaj is hozzá, például kukorica- vagy avokádóolaj.

medvehagyma-eltevese-olajban
Medvehagyma eltevése olajban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 5 perc

Ha friss medvehagymád van és nem szeretnéd eltenni olajban, akkor mutatjuk milyen receptekhez tudod felhasználni, mielőtt véget ér a szezonja!

Medvehagymával töltött csirkemell

Medvehagymás-sonkás lepény

Medvehagymás-gombás rizottó

Ha tetszett az olajban eltett medvehagyma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése