Medvehagymás receptek

Medvehagymástojásosnokedlifejessalátával

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók
A fejes salátához
1 db
fejes saláta
150 g
cukor
1.5 l
víz
300 ml
ecet
(10%-os)
50 g
1 csipet
őrölt bors
A nokedlihez
2 db
tojás
300 ml
víz
500 g
liszt
só, bors
2 - 3 ek
olaj a kifőtt nokedlire
A tojásos keverékhez
4 db
tojás
fél csokor medvehagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
Az összeállításhoz
300 g
sós vaj

Elkészítés

A salátához a fejes salátát negyedeljük, majd alaposan megmossuk. A cukrot, a vizet, az ecetet, a sót és a borsot összekeverjük, ráöntjük a salátára, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni benne.

Egy nagyobb lábasban bő, sós vizet forralunk. A nokedli hozzávalóit homogén állagúra keverjük, majd sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk egy galuskaszaggatóval, és 3-5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, megcsorgatjuk az olajjal, és átforgatjuk.

A tojásokat egy aprítógépbe ütjük, hozzáadjuk a kicsit átvágott medvehagymát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd összezúzzuk.

A vajat habzásig melegítjük egy serpenyőben, rátesszük a nokedlit, összeforgatjuk, majd jöhet a tojásos mix. Addig pirítjuk, amíg a tojás megköt, de még nem száraz. A tojásos nokedlit megszórhatjuk néhány petrezselyemlevéllel, és a salátával tálaljuk.

medvehagymas-tojasos-nokedli-fejes-salataval
Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Klasszik étel tavaszi verziója, ami nem mondható unalmasnak, bármennyire is egyszerű. Vállalkozó kedvűek akár egy kevés sonkát is csaphatnak hozzá, ha nincsenek kibékülve a vega változattal.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
A fejes salátához
1 db
fejes saláta
150 g
cukor
1.5 l
víz
300 ml
ecet
(10%-os)
50 g
1 csipet
őrölt bors
A nokedlihez
2 db
tojás
300 ml
víz
500 g
liszt
só, bors
2 - 3 ek
olaj a kifőtt nokedlire
A tojásos keverékhez
4 db
tojás
fél csokor medvehagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
Az összeállításhoz
300 g
sós vaj

A salátához a fejes salátát negyedeljük, majd alaposan megmossuk. A cukrot, a vizet, az ecetet, a sót és a borsot összekeverjük, ráöntjük a salátára, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni benne.

Egy nagyobb lábasban bő, sós vizet forralunk. A nokedli hozzávalóit homogén állagúra keverjük, majd sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk egy galuskaszaggatóval, és 3-5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, megcsorgatjuk az olajjal, és átforgatjuk.

A tojásokat egy aprítógépbe ütjük, hozzáadjuk a kicsit átvágott medvehagymát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd összezúzzuk.

A vajat habzásig melegítjük egy serpenyőben, rátesszük a nokedlit, összeforgatjuk, majd jöhet a tojásos mix. Addig pirítjuk, amíg a tojás megköt, de még nem száraz. A tojásos nokedlit megszórhatjuk néhány petrezselyemlevéllel, és a salátával tálaljuk.

medvehagymas-tojasos-nokedli-fejes-salataval
Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept