Karácsonyi desszertek

Meggyes-csokistrifle

Meggyes-csokis trifle

Hozzávalók
A piskótához
180 g
szoba-hőmérsékletű vaj
200 g
cukor
2 db
tojás
2 db
tojássárgája
60 g
tejföl
160 ml
tej
260 g
liszt
12 g
sütőpor
90 g
holland kakaópor
1 csipet
A krémhez
200 ml
30%-os habtejszín
200 g
étcsoki
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A meggyraguhoz
500 g
fagyasztott meggy
100 ml
víz
100 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 tk
keményítő
50 ml
meggypálinka
A csokiszószhoz
70 g
étcsoki
50 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
A tejszínes réteghez
300 ml
hideg habtejszín
(min. 30%-os)
3 tk
porcukor
A tetejére
20 g
étcsoki
130 ml
habtejszín

Elkészítés

A meggyes-csokis trifle elkészítéséhez először a piskótát készítjük el. A szoba-hőmérsékletű vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás, a tojássárgája, és újra átkeverjük. Jöhet hozzá a tejföl, a tej, a liszt, a sütőpor, a kakaópor, végül a só, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni. 

A csokikrémhez a tejszínt jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, leöntjük vele az étcsokit, és ha felolvadt, homogénre keverjük, és hűtőbe tesszük.

A meggyraguhoz a meggyet a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel egy edényben elkezdjük melegíteni, és közepes lángon kb. 5 percig főzzük, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Mikor kissé besűrűsödött, beleöntjük a pálinkát, félrerakjuk, és hagyjuk kihűlni.

A csokiszószhoz minden hozzávalót egy edénybe rakunk, és erős lángon összemelegítjük.

A langyosra hűtött csokikrémet robotgéppel 1-2 percig habosítjuk, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert darabossá válhat. A szoba-hőmérsékletű vajat hozzáadjuk, majd simára keverjük a krémet.

A tejszínt kemény tejszínhabbá verjük, közben belekeverjük a porcukrot.

Jöhet a rétegezés: a piskótát apróbb darabokra vágjuk, majd egy nagy tálba rétegezzük a többi hozzávalóval. Legvégül egy nagy adag tejszínhabbal, kicsi meggyraguval és reszelt étcsokival zárjuk a sort.

meggyes-csokis trifle
Meggyes-csokis trifle

Előkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 35 perc
Hűtés: 30-40 perc
Összerakási idő: 20 perc
Összesen: 120-130 perc

Még több csokis süti:

Gluténmentes csokitorta
Kávés-banános csokimousse-torta
Csokis-epres-málnás Charlotte-torta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szerintem az ünnepi asztalon nemcsak a csodaszép torták, hanem egy ilyen rétegzett, szaftos, csokis, meggyes desszert is megállja a helyét, amiből a vendégek kedvükre kanalazhatnak.

Hozzávalók

1 nagy üvegtálhoz
A piskótához
180 g
szoba-hőmérsékletű vaj
200 g
cukor
2 db
tojás
2 db
tojássárgája
60 g
tejföl
160 ml
tej
260 g
liszt
12 g
sütőpor
90 g
holland kakaópor
1 csipet
A krémhez
200 ml
30%-os habtejszín
200 g
étcsoki
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A meggyraguhoz
500 g
fagyasztott meggy
100 ml
víz
100 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 tk
keményítő
50 ml
meggypálinka
A csokiszószhoz
70 g
étcsoki
50 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
A tejszínes réteghez
300 ml
hideg habtejszín
(min. 30%-os)
3 tk
porcukor
A tetejére
20 g
étcsoki
130 ml
habtejszín

A meggyes-csokis trifle elkészítéséhez először a piskótát készítjük el. A szoba-hőmérsékletű vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás, a tojássárgája, és újra átkeverjük. Jöhet hozzá a tejföl, a tej, a liszt, a sütőpor, a kakaópor, végül a só, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni. 

A csokikrémhez a tejszínt jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, leöntjük vele az étcsokit, és ha felolvadt, homogénre keverjük, és hűtőbe tesszük.

A meggyraguhoz a meggyet a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel egy edényben elkezdjük melegíteni, és közepes lángon kb. 5 percig főzzük, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Mikor kissé besűrűsödött, beleöntjük a pálinkát, félrerakjuk, és hagyjuk kihűlni.

A csokiszószhoz minden hozzávalót egy edénybe rakunk, és erős lángon összemelegítjük.

A langyosra hűtött csokikrémet robotgéppel 1-2 percig habosítjuk, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert darabossá válhat. A szoba-hőmérsékletű vajat hozzáadjuk, majd simára keverjük a krémet.

A tejszínt kemény tejszínhabbá verjük, közben belekeverjük a porcukrot.

Jöhet a rétegezés: a piskótát apróbb darabokra vágjuk, majd egy nagy tálba rétegezzük a többi hozzávalóval. Legvégül egy nagy adag tejszínhabbal, kicsi meggyraguval és reszelt étcsokival zárjuk a sort.

meggyes-csokis trifle
Meggyes-csokis trifle

Előkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 35 perc
Hűtés: 30-40 perc
Összerakási idő: 20 perc
Összesen: 120-130 perc

Még több csokis süti:

Gluténmentes csokitorta
Kávés-banános csokimousse-torta
Csokis-epres-málnás Charlotte-torta

Ha tetszett a Meggyes-csokis trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept