Instant

Megúszósgödöllőitöltöttcsirke

Megúszós gödöllői töltött csirke

Hozzávalók
3 db
tojás
2 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
libazsír
100 g
mirelit zöldborsó
1 tk
morzsolt petrezselyem
3 db
szikkadt zsemle
6 db
bőrös csirkefelsőcomb-filé
(kb. 1 kg)
2 csipet
bors
1 csipet
kömény
125 g
szárnyas májas
(2 kis konzerv)

Elkészítés

Két tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk és lereszeljük. A zsemléket beáztatjuk. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a libazsíron, majd beleszórjuk a zöldborsót és a petrezselymet. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk és a serpenyőbe tesszük a hagymás keverékre, hogy a benne maradt nedvességet elpárologtassuk és egy kicsit le is pirítsuk. A lereszelt tojásokat is a keverékhez adjuk, és félretesszük szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután belekeverjük a májkrémet és a maradék 1 db nyers tojást.

Megúszós gödöllői töltött csirke
Megúszós gödöllői töltött csirke

A csirkecombokat közben enyhén megsózzuk, borsozzuk. A lehűlt keveréket sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd egy kanállal a csirke bőre alá töltjük. 

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük, amíg a csirke bőre szép ropogósra nem pirul. Sztenderd köret mellé a rizs, aminek elkészítését az alábbi linkre kattintva megtaláljátok.

www.streetkitchen.hu

A megúszós gödöllői töltött csirke íze, akár a megszokotté, de nem kell bajlódni a májjal, és időt és mosatlant is spórolhattok magatoknak.

Hozzávalók

6 főre
3 db
tojás
2 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
libazsír
100 g
mirelit zöldborsó
1 tk
morzsolt petrezselyem
3 db
szikkadt zsemle
6 db
bőrös csirkefelsőcomb-filé
(kb. 1 kg)
2 csipet
bors
1 csipet
kömény
125 g
szárnyas májas
(2 kis konzerv)

Két tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk és lereszeljük. A zsemléket beáztatjuk. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a libazsíron, majd beleszórjuk a zöldborsót és a petrezselymet. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk és a serpenyőbe tesszük a hagymás keverékre, hogy a benne maradt nedvességet elpárologtassuk és egy kicsit le is pirítsuk. A lereszelt tojásokat is a keverékhez adjuk, és félretesszük szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután belekeverjük a májkrémet és a maradék 1 db nyers tojást.

Megúszós gödöllői töltött csirke
Megúszós gödöllői töltött csirke

A csirkecombokat közben enyhén megsózzuk, borsozzuk. A lehűlt keveréket sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd egy kanállal a csirke bőre alá töltjük. 

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük, amíg a csirke bőre szép ropogósra nem pirul. Sztenderd köret mellé a rizs, aminek elkészítését az alábbi linkre kattintva megtaláljátok.

Ha tetszett a Megúszós gödöllői töltött csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept