Tészták

Mentás-zöldborsóscopfocska

Mentás-zöldborsós copfocska
Mentás-zöldborsós copfocska

Hozzávalók
300 g
zöldborsó
só, bors
2 csokor
petrezselyem
1 csokor
menta
40 g
reszelt parmezán
150 g
mascarpone
50 ml
olívaolaj
1 tk
kristálycukor
250 g
copfocskatészta
A tálaláshoz
1 ek
olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
20 g
parmezán

Elkészítés

A mentás-zöldborsós tészta elkészítéséhez másfél liter vízbe teszünk 1 evőkanál sót, és ebben főzzük meg a zöldborsót. Ha megfőtt a borsó, kihalásszuk a főzővízből és a ⅔-át egy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a petrezselyem és a menta ¾-ét, a parmezánt, a mascarponét és az olívaolajat, majd botmixerrel krémesre zúzzuk. Sózzuk, és ízesítjük egy kevés cukorral.

A borsó főzővizében fogkeményre főzzük a tésztát, majd összekeverjük a félretett egész borsóval és hozzáöntjük a mentás-mascarponés borsókrémet. Beleszórjuk a maradék aprított zöldfűszereket, és olívaolajjal, illetve a főzővízzel beállítjuk a tészta állagát. 

Tálaláskor még meglocsoljuk olajjal, megborsozzuk és reszelünk a tetejére egy pici parmezánt.

mentas-zoldborsos-teszta (1)
Mentás-zöldborsós copfocska (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több csodálatos tésztareceptet mutatunk, mert ez az az alapanyag, amit egyszerűen nem lehet megunni! Végtelen verzióban felhasználható: ezeket feltétlenül próbáljátok ki!

Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk

Paprikás-krumplis tészta fejes salátával

15 perces krémsajtos tészta baconnel és csicseriborsóval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ritkán dolgozom copfocskatésztával, de most ehhez a nagyon friss, zöld ételhez mégis ezt választottam, hogy ne egy egyszerű mentás-zöldborsós pastareceptet mutassak nektek.

Hozzávalók

2 főre
300 g
zöldborsó
só, bors
2 csokor
petrezselyem
1 csokor
menta
40 g
reszelt parmezán
150 g
mascarpone
50 ml
olívaolaj
1 tk
kristálycukor
250 g
copfocskatészta
A tálaláshoz
1 ek
olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
20 g
parmezán

A mentás-zöldborsós tészta elkészítéséhez másfél liter vízbe teszünk 1 evőkanál sót, és ebben főzzük meg a zöldborsót. Ha megfőtt a borsó, kihalásszuk a főzővízből és a ⅔-át egy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a petrezselyem és a menta ¾-ét, a parmezánt, a mascarponét és az olívaolajat, majd botmixerrel krémesre zúzzuk. Sózzuk, és ízesítjük egy kevés cukorral.

A borsó főzővizében fogkeményre főzzük a tésztát, majd összekeverjük a félretett egész borsóval és hozzáöntjük a mentás-mascarponés borsókrémet. Beleszórjuk a maradék aprított zöldfűszereket, és olívaolajjal, illetve a főzővízzel beállítjuk a tészta állagát. 

Tálaláskor még meglocsoljuk olajjal, megborsozzuk és reszelünk a tetejére egy pici parmezánt.

mentas-zoldborsos-teszta (1)
Mentás-zöldborsós copfocska (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több csodálatos tésztareceptet mutatunk, mert ez az az alapanyag, amit egyszerűen nem lehet megunni! Végtelen verzióban felhasználható: ezeket feltétlenül próbáljátok ki!

Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk

Paprikás-krumplis tészta fejes salátával

15 perces krémsajtos tészta baconnel és csicseriborsóval

Ha tetszett a Mentás-zöldborsós copfocska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept