A mentás-zöldborsós tészta elkészítéséhez másfél liter vízbe teszünk 1 evőkanál sót, és ebben főzzük meg a zöldborsót. Ha megfőtt a borsó, kihalásszuk a főzővízből és a ⅔-át egy magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a petrezselyem és a menta ¾-ét, a parmezánt, a mascarponét és az olívaolajat, majd botmixerrel krémesre zúzzuk. Sózzuk, és ízesítjük egy kevés cukorral.
A borsó főzővizében fogkeményre főzzük a tésztát, majd összekeverjük a félretett egész borsóval és hozzáöntjük a mentás-mascarponés borsókrémet. Beleszórjuk a maradék aprított zöldfűszereket, és olívaolajjal, illetve a főzővízzel beállítjuk a tészta állagát.
Tálaláskor még meglocsoljuk olajjal, megborsozzuk és reszelünk a tetejére egy pici parmezánt.

- Elkészítési idő: 30 perc
Még több csodálatos tésztareceptet mutatunk, mert ez az az alapanyag, amit egyszerűen nem lehet megunni! Végtelen verzióban felhasználható: ezeket feltétlenül próbáljátok ki!
Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk