Hozzávalók
- 100 g bacon
- 500 g olaszcsavart tészta
- 100 g bébispenót
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 150 g natúr krémsajt
- só, bors
Hozzávalók
- 100 g bacon
- 500 g olaszcsavart tészta
- 100 g bébispenót
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 150 g natúr krémsajt
- só, bors
A 15 perces krémsajtos tészta recept első lépéseként a bacont apró kockákra vágjuk, majd egy hideg serpenyőben kezdve, közepes lángon ropogósra pirítjuk.
Rászórjuk a piruló baconre a spenótot, és megfonnyasztjuk. Közben a tésztát bő, sós lobogó vízben feltesszük főni a csomagoláson látható időre. Ha a spenót összeesett, rádobjuk a leszűrt csicseriborsót, és hozzászedünk 1-2 kisebb merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Picit forraljuk, majd végül hozzáadjuk a krémsajtot és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Utolsó lépésként a leszűrt tésztát összekeverjük a szósszal, és kész is vagyunk.
Extra gyors ebéd vagy vacsora lehet belőle, de azokra a napokra is tökéletes, ha nincs kedvetek leugrani a boltba, csak abból főznétek, amit a hűtőben vagy a kamrában találtok.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a 15 perces krémsajtos tészta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Vannak azok a napok, amikor nettó negyedóránál többet semmiképp sem szeretnénk a konyhában tölteni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy be kell érni egy szendviccsel! 15 perc alatt szuper laktató és ízekben gazdag tésztaételeket dobhattok össze, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját! Mindig jól jön egy újabb megúszós tészta recept a tarsolyba, úgyhogy ezeket is mentsétek el!
15 perces baconös csirke zöldségpennével
Egylábasos mexikói csirkés tészta
Ultramegúszós húsgolyós tészta