Street Kitchen

Menzáslebbencsleves

Menzás lebbencsleves

Hozzávalók
100 g
kenyérszalonna
150 g
füstölt kolbász
200 g
lebbencstészta
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
egész kömény
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
1 db
burgonya
(200 g/db)
2 ek
daráltpaprika-krém
só, bors
1 ek
őrölt fűszerpaprika
2 l
víz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A menzás lebbencsleves első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját egy lábasban. Amikor kész, kivesszük. A zsírban, közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt megpirítjuk a száraz lebbencstésztát, majd azt is kivesszük. A visszamaradt zsírban 6-8 perc alatt, közepes hőfokon megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát az egész köménnyel, majd visszatesszük a fazékba a tésztát, a szalonnát és a kolbászt is. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikára vágott sárga- és fehérrépát, a 2 cm-es kockára vágott krumplit, a daráltpaprika-krémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Beletesszük a petrezselymet és közepes hőfokon 20 perc alatt készre főzzük. 

menzas-lebbencsleves
Menzás lebbencsleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több recept, ami nem hiányozhatott a menzáról:

Klasszikus tökfőzelék

Menzás paradicsomos húsgombóc

Hagyományos tojásleves

www.streetkitchen.hu

A lebbencstésztából rengeteg dolgot lehet készíteni. Én van, hogy a lasagnetésztát is ezzel helyettesítem :D Viszont sokkal inkább javaslok belőle egy tartalmas, tápláló levest. Íme egy szuper recept hozzá.

Hozzávalók

4 főre
100 g
kenyérszalonna
150 g
füstölt kolbász
200 g
lebbencstészta
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
egész kömény
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
1 db
burgonya
(200 g/db)
2 ek
daráltpaprika-krém
só, bors
1 ek
őrölt fűszerpaprika
2 l
víz
1 csokor
petrezselyem

A menzás lebbencsleves első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját egy lábasban. Amikor kész, kivesszük. A zsírban, közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt megpirítjuk a száraz lebbencstésztát, majd azt is kivesszük. A visszamaradt zsírban 6-8 perc alatt, közepes hőfokon megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát az egész köménnyel, majd visszatesszük a fazékba a tésztát, a szalonnát és a kolbászt is. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikára vágott sárga- és fehérrépát, a 2 cm-es kockára vágott krumplit, a daráltpaprika-krémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Beletesszük a petrezselymet és közepes hőfokon 20 perc alatt készre főzzük. 

menzas-lebbencsleves
Menzás lebbencsleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több recept, ami nem hiányozhatott a menzáról:

Klasszikus tökfőzelék

Menzás paradicsomos húsgombóc

Hagyományos tojásleves

Ha tetszett a Menzás lebbencsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept