Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (260 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ kg vajtök
- 1 csokor friss kapor
- só, bors
- 400 ml tej
- 250 g tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 3 ek finomliszt
- 2 ek 10%-os ecet
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (260 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ kg vajtök
- 1 csokor friss kapor
- só, bors
- 400 ml tej
- 250 g tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 3 ek finomliszt
- 2 ek 10%-os ecet
A klasszikus tökfőzelék egy pénztárcabarát recept és piszok egyszerű az elkészítése is.
Olajat hevítünk egy lábasban, és az aprított hagymát beleszórjuk, pár percig pirítjuk, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma is. A tököt meghámozzuk, megszabadítjuk a magjaitól, és lereszeljük. Ez is mehet a lábasba egy hatalmas csokornyi aprított friss kapor kíséretében. Ne sajnáljuk, bőven mehet bele! 6 percig pároljuk a tököt fedő alatt, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejjel, majd további 4 percig forraljuk.
Mikor felforrt, kiveszünk egy merőkanállal a levéből, és kikeverjük a tejföllel, a pirospaprikával és a liszttel, ezután folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a lábasba. Végül hozzáadjuk az ecetet is, felforraljuk a főzelékünket, és már tálalhatjuk is a kedvenc fasírtunkkal vagy grillkolbásszal, és persze egy szelet kovászos kenyérrel.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a klasszikus tökfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Bár a klasszikus tökfőzelék is príma, azért étkezzetek változatosan! A főzelékek nagyon sokféleképp variálhatóak, akár azzal, hogy milyen sűrítési módot választotok, vagy, hogy miből készítitek! Jöjjenek a mi kedvenc főzelékeink:
Sárgaborsó-főzelék sült hagymával