Pékség

Mexikóicsavart

Mexikói csavart

Hozzávalók
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
400 g
darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
sűrített paradicsom
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
holland kakaópor
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
oregánó
1 tk
őrölt római kömény
500 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
A guacamoléhoz
2 doboz
avokádókrém
(125 g-os kiszerelés)
1 db
paradicsom
(90 g)
2 fej
salottahagyma
(80 g/fej)
1 csokor
friss koriander
0.5 db
lime leve
só, bors
Az összeállításhoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
4 ek
szezámmag

Elkészítés

A mexikói csavart ragujához egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani a darált húst, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepirítjuk. Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük az alaplével. 20 percig főzzük, majd a babot is beleszórjuk és kicsit megtörjük egy villával. További 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A guacamoléhoz az avokádókrémet összekeverjük az apróra vágott paradicsommal, hagymával és korianderrel, majd a lime levével, sóval és borssal ízesítjük.

Az összeállításhoz az egyik tésztalapot kiterítjük, lekenjük a raguval, rárakjuk a másik lapot, lenyomkodjuk, majd elfelezzük hosszában. Maximum 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, megcsavarjuk és tepsire rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A csavartat a guacamoléval tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

mexikói csavart
Mexikói csavart

Ezeket is csavard fel:

Pizzás csavart

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy szuper egyszerű, de laktató vendégváró egy nagyon krémes guacamoléval. Szerintem egyből 2 adagot csinálj belőle, mert gyorsan fogy.

Hozzávalók

24 darabhoz
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
400 g
darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
sűrített paradicsom
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
holland kakaópor
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
oregánó
1 tk
őrölt római kömény
500 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
A guacamoléhoz
2 doboz
avokádókrém
(125 g-os kiszerelés)
1 db
paradicsom
(90 g)
2 fej
salottahagyma
(80 g/fej)
1 csokor
friss koriander
0.5 db
lime leve
só, bors
Az összeállításhoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
4 ek
szezámmag

A mexikói csavart ragujához egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani a darált húst, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepirítjuk. Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük az alaplével. 20 percig főzzük, majd a babot is beleszórjuk és kicsit megtörjük egy villával. További 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A guacamoléhoz az avokádókrémet összekeverjük az apróra vágott paradicsommal, hagymával és korianderrel, majd a lime levével, sóval és borssal ízesítjük.

Az összeállításhoz az egyik tésztalapot kiterítjük, lekenjük a raguval, rárakjuk a másik lapot, lenyomkodjuk, majd elfelezzük hosszában. Maximum 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, megcsavarjuk és tepsire rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A csavartat a guacamoléval tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

mexikói csavart
Mexikói csavart

Ezeket is csavard fel:

Pizzás csavart

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Ha tetszett a Mexikói csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept