A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután mehet hozzá az alaplé (vagy víz), majd szépen a többi hozzávaló. Összeforraljuk őket, és kész is a levesünk.
A tortillalapokat 6-8 részre vágjuk, és mindkét oldalukat lepirítjuk kicsit, majd ezekkel tálaljuk a levesünket.
Ha gyorsan akartok, a spájzban található dolgokból valami finomat, ráadásul húsmenteset összedobni, akkor itt ez a leves. Jó fűszeres, csípős, és nagyon gyorsan megvan. Vagy ezt már említettem volna? :D
Hozzávalók
2 - 3 főre
A leveshez
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
600 ml
zöldségalaplé vagy víz
500 g
konzerv darabolt paradicsom
300 g
konzerv fekete bab
só, bors
200 g
konzerv kukorica
1 mk
chilipor
1 tk
paprika
1 mk
kömény
1 mk
fokhagymapor
1 mk
vöröshagymapor
2 - 3 csipet
cayenne-bors
2 ek
ecetes jalapeño
A tálaláshoz
2 db
tortillalap
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután mehet hozzá az alaplé (vagy víz), majd szépen a többi hozzávaló. Összeforraljuk őket, és kész is a levesünk.
A tortillalapokat 6-8 részre vágjuk, és mindkét oldalukat lepirítjuk kicsit, majd ezekkel tálaljuk a levesünket.
Ha tetszett a Mexikói paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!