A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kapunk, belekeverjük a mézet, és kemény habot verünk belőle. Hozzákeverjük a sárgákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.
Egy sütőpapírral borított, 30x40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez egy gyorsforralóban felmelegítjük a tejet a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliával, majd hozzáadjuk a búzadarát. Ha megfőtt a gríz, félrehúzzuk.
A kihűlt piskótatekercset megkenjük a baracklekvárral, majd a grízt is rászedjük, szétterítjük rajta és óvatosan feltekerjük. Hagyjuk állni 35 percig.
Közben elkészítjük a csokiöntetet, amihez mikróban összemelegítjük a tejszínt a csokival, és ízlés szerint megkenjük vele a piskótatekercs tetejét.
Mézeskrémestekercs
Ezt a bevezetőt nem ragozzuk túl: ez az a desszert, amikor két klasszikus találkozik.
A mézes krémes és a piskótatekercs klasszikusai egyesülnek ebben a desszertben, amit még kezdőként is simán összedobhatsz. A mézes piskóta könnyű és rugalmas, így szépen feltekerhető, a grízes krém pedig hozza a nosztalgikus ízeket. A baracklekvár pikánssá teszi, a csokis tető pedig pont az a ráadás, amitől igazán ünnepivé válik.
Hozzávalók
A krémhez
Az összeállításhoz
A tetejére
Elkészítés
A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kapunk, belekeverjük a mézet, és kemény habot verünk belőle. Hozzákeverjük a sárgákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.
Egy sütőpapírral borított, 30x40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez egy gyorsforralóban felmelegítjük a tejet a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliával, majd hozzáadjuk a búzadarát. Ha megfőtt a gríz, félrehúzzuk.
A kihűlt piskótatekercset megkenjük a baracklekvárral, majd a grízt is rászedjük, szétterítjük rajta és óvatosan feltekerjük. Hagyjuk állni 35 percig.
Közben elkészítjük a csokiöntetet, amihez mikróban összemelegítjük a tejszínt a csokival, és ízlés szerint megkenjük vele a piskótatekercs tetejét.

SK tipp: megszórhatjuk a tetejét darált mézes keksszel, ha ropogós textúrát szeretnénk.
Ez a mézes krémes tekercs egyszerre retró és trendi: tökéletes választás ünnepekre, vendégvárónak vagy egy szimpla vasárnapi ebéd zárásaként. Ha egyszer kipróbálod, garantáltan felkerül a családi kedvencek listájára. Egy darab nem lesz elég belőle, az biztos!
Ha tetszett ez a mézes krémes tekercs, ne állj meg itt – van még pár piskóta, ami csak arra vár, hogy feltekerd!
Ha tetszett a mézes krémes tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



