Fantasztikus desszertek

Baracklekvárospiskótatekercs

Baracklekváros piskótatekercs

Hozzávalók
A lekvárhoz
1 kg
magozott sárgabarack
500 g
befőzőcukor 2:1
A piskótához
5 db
tojás
170 g
kristálycukor
50 ml
tej
90 g
finomliszt
2 g
sütőpor
1 csipet
A tálaláshoz
porcukor

Elkészítés

A baracklekváros piskótatekercs töltelékéhez a barackot kisebb darabokra vágjuk, és egy lábasban összekeverjük a befőzőcukorral. A felét botmixerrel leturmixoljuk, majd forrástól számítva 4-5 percig főzzük. Kb. 400 g lekvárt félreteszünk a piskótatekercshez, a többit pedig kimosott üvegekbe töltjük, és rácsavarjuk az üvegek tetejét. 

A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kapunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.

Egy sütőpapírral borított, 30x40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a félretett lekvárral, feltekerjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

baracklekvaros-piskotatekercs-5
Baracklekváros piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési és főzési idő: 25-30 perc
  • Összesen: 55-60 perc

 

Ez a süti is egy klasszikus, retró finomság, de van még az oldalon pár hasonlóan hagyományos süti! Próbáljátok ki ezeket is:

Sarokház

Gumisüti, ahogy Kacsa Úr szereti

Békebeli puncsszelet

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A piskótatekercs igazi klasszikus, megunhatatlan süti. Házi baracklekvárral pedig a legtutibb verzió lesz belőle.

Hozzávalók

1 darab piskótatekercshez
A lekvárhoz
1 kg
magozott sárgabarack
500 g
befőzőcukor 2:1
A piskótához
5 db
tojás
170 g
kristálycukor
50 ml
tej
90 g
finomliszt
2 g
sütőpor
1 csipet
A tálaláshoz
porcukor

A baracklekváros piskótatekercs töltelékéhez a barackot kisebb darabokra vágjuk, és egy lábasban összekeverjük a befőzőcukorral. A felét botmixerrel leturmixoljuk, majd forrástól számítva 4-5 percig főzzük. Kb. 400 g lekvárt félreteszünk a piskótatekercshez, a többit pedig kimosott üvegekbe töltjük, és rácsavarjuk az üvegek tetejét. 

A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kapunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.

Egy sütőpapírral borított, 30x40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a félretett lekvárral, feltekerjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

baracklekvaros-piskotatekercs-5
Baracklekváros piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési és főzési idő: 25-30 perc
  • Összesen: 55-60 perc

 

Ez a süti is egy klasszikus, retró finomság, de van még az oldalon pár hasonlóan hagyományos süti! Próbáljátok ki ezeket is:

Sarokház

Gumisüti, ahogy Kacsa Úr szereti

Békebeli puncsszelet

Ha tetszett a Baracklekváros piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept