Street Kitchen

Mézes-mustároscsirke

Mézes-mustáros csirke

Hozzávalók
A csirkés raguhoz
30 ml
olaj
1 fej
hagyma
500 g
csirkemell
só, bors
1 ek
méz
2 tk
mustár
2 - 3 ek
worcester szósz
400 ml
tejszín
70 g
vaj
A rizshez
200 g
rizs
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A mézes-mustáros csirkemell elkészítése tényleg nem bonyolult művelet: erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a megtisztított, szeletekre vágott hagymát.

  2. Hozzáadjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és megsózzuk, borsozzuk.

    Pár perc pirítás után hozzáadjuk a mézet, a mustárt, és ízesítjük Worcester-szósszal. Elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.

  3. 1-2 perc főzés után, mikor elkezd a ragu besűrűsödni, hozzáadjuk a hideg vajat. Megvárjuk, míg elolvad, és elzárjuk a tűzhelyet.

  4. Közben a rizst bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd elkeverjük benne a felaprított petrezselymet. Ha bizonytalan vagy a rizsfőzést illetően, itt megtudhatod hogyan lehet tökkkkéletes a főtt rizs.

  5. Végül a mézes-mustáros csirkét a petrezselymes rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha szoktál teázni, közben pedig virslit enni mustárral, és időben sem bővelkedsz, amit a konyhában tudsz tölteni, de valami igazán jó kis ételre vágysz, akkor ezt a kaját imádni fogod. Megcsinálni és megenni is. :)

A méz édes finomsága és a mustár pikantériája olyan párost alkotnak, amely egyszerre csábít és otthonossá teszi az étkezést. A mézes-mustáros csirke pont ideális egy hétköznapi vacsorához, amikor kell valami, ami nem macerás, mégis különleges.

Hozzávalók

2 - 3 főre
A csirkés raguhoz
30 ml
olaj
1 fej
hagyma
500 g
csirkemell
só, bors
1 ek
méz
2 tk
mustár
2 - 3 ek
worcester szósz
400 ml
tejszín
70 g
vaj
A rizshez
200 g
rizs
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A mézes-mustáros csirkemell elkészítése tényleg nem bonyolult művelet: erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a megtisztított, szeletekre vágott hagymát.

  2. Hozzáadjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és megsózzuk, borsozzuk.

    Pár perc pirítás után hozzáadjuk a mézet, a mustárt, és ízesítjük Worcester-szósszal. Elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.

  3. 1-2 perc főzés után, mikor elkezd a ragu besűrűsödni, hozzáadjuk a hideg vajat. Megvárjuk, míg elolvad, és elzárjuk a tűzhelyet.

  4. Közben a rizst bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd elkeverjük benne a felaprított petrezselymet. Ha bizonytalan vagy a rizsfőzést illetően, itt megtudhatod hogyan lehet tökkkkéletes a főtt rizs.

  5. Végül a mézes-mustáros csirkét a petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a mézes-mustáros csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése