Fantasztikus desszertek

Mézeskalácsosmézeskrémes

Mézeskalácsos mézes krémes

Hozzávalók
A krémhez
5 db
tojássárgája
120 g
kristálycukor
30 g
vaníliás cukor
35 g
búzadara
80 g
finomliszt
900 ml
tej
150 g
porcukor
A tésztához
2 csomag
mézeskalácstészta
(400 g-os kiszerelés)
finomliszt a nyújtáshoz
A lekváros réteghez
250 g
sűrű baracklekvár
A mázhoz
60 g
forró víz
50 g
porcukor
35 g
holland kakaópor
270 g
vaj
80 g
vaj

Elkészítés

A krémhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzászórjuk a búzadarát, a lisztet, és csomómentesre keverjük egy kevés tejjel. Jöhet hozzá a többi tej, és állandó kevergetés közben, közepes lángon pudingállagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és a hűtőbe tesszük lehűlni. 

A tésztákat enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk egy tepsi hátuljának a méretére (30 x 40 cm), sütőpapírra rakjuk, és ezzel áthúzzuk a tepsire, majd 185 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük az első, aztán a második tésztát is.

A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, és 4-5 részletben hozzákeverjük a kihűlt krémalapot. 

A megsült tésztákat kettévágjuk. Az egyik tésztalapra kenjük a krém felét, erre jön egy másik tészta, majd a lekvár, még egy tészta, majd krém, és végül az utolsó tésztalappal zárjuk a sort. Lefóliázzuk a sütit, és hűtőbe rakjuk 1-2 éjszakára, hogy megpuhuljanak a rétegek.

Másnap a máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, és amikor a máz megdermedt, szeletelhetjük is a sütit.

mezeskalacsos-mezes-kremes-6
Mézeskalácsos mézes krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 
  • Sütési idő: 6-8 perc/lap
  • Pihentetés: minimum 1 éjszaka

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ne féljetek bolti tésztát használni ehhez a sütihez, mert remekül működik, ráadásul időt is spórolhattok vele!

Hozzávalók

24 - 26 szelethez
A krémhez
5 db
tojássárgája
120 g
kristálycukor
30 g
vaníliás cukor
35 g
búzadara
80 g
finomliszt
900 ml
tej
150 g
porcukor
A tésztához
2 csomag
mézeskalácstészta
(400 g-os kiszerelés)
finomliszt a nyújtáshoz
A lekváros réteghez
250 g
sűrű baracklekvár
A mázhoz
60 g
forró víz
50 g
porcukor
35 g
holland kakaópor
270 g
vaj
80 g
vaj

A krémhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzászórjuk a búzadarát, a lisztet, és csomómentesre keverjük egy kevés tejjel. Jöhet hozzá a többi tej, és állandó kevergetés közben, közepes lángon pudingállagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és a hűtőbe tesszük lehűlni. 

A tésztákat enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk egy tepsi hátuljának a méretére (30 x 40 cm), sütőpapírra rakjuk, és ezzel áthúzzuk a tepsire, majd 185 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük az első, aztán a második tésztát is.

A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, és 4-5 részletben hozzákeverjük a kihűlt krémalapot. 

A megsült tésztákat kettévágjuk. Az egyik tésztalapra kenjük a krém felét, erre jön egy másik tészta, majd a lekvár, még egy tészta, majd krém, és végül az utolsó tésztalappal zárjuk a sort. Lefóliázzuk a sütit, és hűtőbe rakjuk 1-2 éjszakára, hogy megpuhuljanak a rétegek.

Másnap a máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, és amikor a máz megdermedt, szeletelhetjük is a sütit.

mezeskalacsos-mezes-kremes-6
Mézeskalácsos mézes krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 
  • Sütési idő: 6-8 perc/lap
  • Pihentetés: minimum 1 éjszaka

Ha tetszett a Mézeskalácsos mézes krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept