Elsőként elkészítjük a krémet. Egy lábasban feltesszük forrni a tejet a tejszínnel. Eközben a tojássárgáját a pudingporral és a kristálycukorral csomómentesre keverjük. Ha a tejes rész felforrt, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a sárgájás részt, és folyamatos keverés mellett forrásig főzzük. Amint ez megvan, egy másik tálba öntjük és lefóliázzuk úgy, hogy a fólia érintkezzen a krém felületével. Így nem fog bőrösödni.
Az áztatóhoz mindent egy lábasba mérünk és 4-5 percig forraljuk. Amikor ez kész, az egészet egy botmixer segítségével pépesítjük.
Előkészítjük a poharakat, amikbe tálalni szeretnénk a desszertet. Az aljára egy réteg mézeskalácsot teszünk, azt megkenjük egy kis áztatóval, és mehet rá egy réteg krém is. Ezt megismételjük, hogy legyen még egy rétegünk, majd hűtőben 2 órán keresztül pihentetjük.
Ha letelt a 2 óra, az étcsokit és a tejszínből 100 ml-t mikróban vagy vízgőz fölött összemelegítünk, amíg a csoki el nem olvad. Ezt elosztjuk a pohárkrémek tetején. A maradék tejszínt habbá verjük, és egy csillagcsővel ellátott habzsák segítségével pár díszítőpöttyöt nyomunk a desszertre. Utolsó simításként pedig egy szépen feldíszített mézeskaláccsal dekoráljuk.
Mézeskalácsossomlóigaluska

Ha van desszert, ami egyszerre mutatós, krémes és teljesen karácsonyillatú, akkor ez a mézeskalácsos somlói az. Kicsit átgondolva az eredeti verziót és felhasználva a már picit szikkadt méziket, szuper desszert lehet bármilyen asztalon.
A mézeskalácsos változat azoknak szól, akik szeretik, ha egy ismerős desszert kap egy finom, ünnepi csavart. A dió, a csoki és a krémes rétegek mellé itt belépnek a mézeskalács fűszerei, és az egész kap egy nagyon tuti ünnepi vibe-ot.
Hozzávalók
Elkészítés
Elsőként elkészítjük a krémet. Egy lábasban feltesszük forrni a tejet a tejszínnel. Eközben a tojássárgáját a pudingporral és a kristálycukorral csomómentesre keverjük. Ha a tejes rész felforrt, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a sárgájás részt, és folyamatos keverés mellett forrásig főzzük. Amint ez megvan, egy másik tálba öntjük és lefóliázzuk úgy, hogy a fólia érintkezzen a krém felületével. Így nem fog bőrösödni.
Az áztatóhoz mindent egy lábasba mérünk és 4-5 percig forraljuk. Amikor ez kész, az egészet egy botmixer segítségével pépesítjük.
Előkészítjük a poharakat, amikbe tálalni szeretnénk a desszertet. Az aljára egy réteg mézeskalácsot teszünk, azt megkenjük egy kis áztatóval, és mehet rá egy réteg krém is. Ezt megismételjük, hogy legyen még egy rétegünk, majd hűtőben 2 órán keresztül pihentetjük.
Ha letelt a 2 óra, az étcsokit és a tejszínből 100 ml-t mikróban vagy vízgőz fölött összemelegítünk, amíg a csoki el nem olvad. Ezt elosztjuk a pohárkrémek tetején. A maradék tejszínt habbá verjük, és egy csillagcsővel ellátott habzsák segítségével pár díszítőpöttyöt nyomunk a desszertre. Utolsó simításként pedig egy szépen feldíszített mézeskaláccsal dekoráljuk.

A mézeskalácsos somlói galuska jó példa arra, hogyan lehet egy klasszikust a szezonhoz igazítani anélkül, hogy elveszne az eredeti karaktere. Ismerős elemek, új hangsúlyok, és egy desszert, ami egy kifejezetten jóleső, réteges édesség az ünnepi időszakra.
A mézeskalácsos somlói galuska mellett bőven van még tuti desszertünk az ünnepekre! Ezeket csekkold!
Ha tetszett a mézeskalácsos somlói galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!


