Húsételek

Miccsparadicsomosmuzsdéjjaléssavanyítottlilahagymával

Miccs paradicsomos muzsdéjjal és savanyított lila hagymával

Hozzávalók
A miccshez
200 g
darált marhahús
200 g
darált sertéshús
200 g
darált bárányhús
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
csombor/borsikafű
1 tk
szódabikarbóna
só, bors
4 ek
étolaj a sütéshez
A savanyított lila hagymához
200 ml
víz
100 ml
10%-os ecet
90 g
kristálycukor
1 tk
mustármag
1 tk
koriandermag
2 db
babérlevél
4 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
A paradicsomos muzsdéjhoz
3 db
paradicsom
(90 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
kb. 100 ml étolaj
só, bors
A tálaláshoz
1 db
kovászos kenyér
5 szál
snidling

Elkészítés

Először is a miccset gyúrjuk be, hogy legyen ideje összeérni. A darált húsokat összekeverjük az aprított hagymával és fokhagymával, a borsikafűvel és a szódabikarbónával, sózzuk, borsozzuk, és 10 cm hosszú és 2 cm átmérőjű „kolbászkákat” formázunk belőle. Lefóliázzuk és hűtőbe tesszük sütésig. 

A savanyított lila hagyma elkészítése:

A savanyított hagymához egy gyorsforralóba öntjük a vizet, belekeverjük az ecetet, a cukrot, a mustár- és koriandermagot, a babérlevelet, és 5 perc alatt összefőzzük. A lila hagymát vékony félkarikára vágjuk, szétszedjük lemezeire, egy keverőtálba tesszük, rászűrjük a forró fűszeres levet, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. 

A muzsdéj elkészítése:

A muzsdéjhoz a paradicsomok magházát kiszedjük, a húsát pedig a fokhagymával együtt egy nagyobb pohárba dobjuk, és botmixerrel pürésítjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az étolajat. Egy kissé hígabb, majonézállagú emulziót kell kapnunk, amit aztán sózunk és borsozunk. (Ezt szokták autentikusan a miccshez fogyasztani Erdélyben.)

A miccs tálalása:

Egy grillserpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beleöntjük az olajat, és 5-6 perc alatt megsütjük a kis formázott miccseket. Szépen forgassuk körbe, hogy mindenhol kellő kéreg piruljon rá, és ezzel el is készültünk. 

Tányérra tesszük a megsült miccseket, mellé halmozzuk a savanyított hagymát, és egy külön tálban szervírozzuk a paradicsomos muzsdéjt, hogy mindenki kedvére tudjon tunkolni. Pár szelet kovászos kenyeret pirítunk még hozzá, a tetejére pedig apróra vágott snidlinget szórunk.

miccs-paradicsomos-muzsdejjal-1
Miccs paradicsomos muzsdéjjal és savanyított lila hagymával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 5-6 perc
  • Hűtési idő: 60 perc

Még több izgalmas erdélyi finomságot találsz az oldalunkon:

Padlizsános zakuszka

Erdélyi céklakrémleves

Csorbaleves Zsolti módra

www.streetkitchen.hu

Ezt az ételt akár Mitch Buchannonról is elnevezhették volna, de nem ez van… :D Aki járt már Erdélyben, biztos találkozott ezzel az étellel, ha pedig nem, akkor miccs más dolgotok, mint lekoppintani a receptet… Faszén felett sütve lehet kihozni belőle a legtöbbet, de az se akasszon meg titeket, ha csak egy serpenyő van veletek!

Hozzávalók

4 főre
A miccshez
200 g
darált marhahús
200 g
darált sertéshús
200 g
darált bárányhús
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
csombor/borsikafű
1 tk
szódabikarbóna
só, bors
4 ek
étolaj a sütéshez
A savanyított lila hagymához
200 ml
víz
100 ml
10%-os ecet
90 g
kristálycukor
1 tk
mustármag
1 tk
koriandermag
2 db
babérlevél
4 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
A paradicsomos muzsdéjhoz
3 db
paradicsom
(90 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
kb. 100 ml étolaj
só, bors
A tálaláshoz
1 db
kovászos kenyér
5 szál
snidling

Először is a miccset gyúrjuk be, hogy legyen ideje összeérni. A darált húsokat összekeverjük az aprított hagymával és fokhagymával, a borsikafűvel és a szódabikarbónával, sózzuk, borsozzuk, és 10 cm hosszú és 2 cm átmérőjű „kolbászkákat” formázunk belőle. Lefóliázzuk és hűtőbe tesszük sütésig. 

A savanyított lila hagyma elkészítése:

A savanyított hagymához egy gyorsforralóba öntjük a vizet, belekeverjük az ecetet, a cukrot, a mustár- és koriandermagot, a babérlevelet, és 5 perc alatt összefőzzük. A lila hagymát vékony félkarikára vágjuk, szétszedjük lemezeire, egy keverőtálba tesszük, rászűrjük a forró fűszeres levet, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. 

A muzsdéj elkészítése:

A muzsdéjhoz a paradicsomok magházát kiszedjük, a húsát pedig a fokhagymával együtt egy nagyobb pohárba dobjuk, és botmixerrel pürésítjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az étolajat. Egy kissé hígabb, majonézállagú emulziót kell kapnunk, amit aztán sózunk és borsozunk. (Ezt szokták autentikusan a miccshez fogyasztani Erdélyben.)

A miccs tálalása:

Egy grillserpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beleöntjük az olajat, és 5-6 perc alatt megsütjük a kis formázott miccseket. Szépen forgassuk körbe, hogy mindenhol kellő kéreg piruljon rá, és ezzel el is készültünk. 

Tányérra tesszük a megsült miccseket, mellé halmozzuk a savanyított hagymát, és egy külön tálban szervírozzuk a paradicsomos muzsdéjt, hogy mindenki kedvére tudjon tunkolni. Pár szelet kovászos kenyeret pirítunk még hozzá, a tetejére pedig apróra vágott snidlinget szórunk.

miccs-paradicsomos-muzsdejjal-1
Miccs paradicsomos muzsdéjjal és savanyított lila hagymával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 5-6 perc
  • Hűtési idő: 60 perc

Még több izgalmas erdélyi finomságot találsz az oldalunkon:

Padlizsános zakuszka

Erdélyi céklakrémleves

Csorbaleves Zsolti módra

Ha tetszett a Miccs paradicsomos muzsdéjjal és savanyított lila hagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept