Hirdetés

Erdélyi céklakrémleves

Hozzávalók

4
főre
+
500 g cékla
só, bors
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss tárkony
1 l zöldségalaplé
pár csepp citromlé
150 g tejföl
1 db tojássárgája
4 ek pirított tökmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Erdélyi céklakrémleves

Ezt a receptet egy régi erdélyi szakácskönyvben találtam, kicsit átalakítottam: krémlevest csináltam belőle, mert nekem a sűrítéssel furcsa lett volna, ha darabokban van benne a cékla. Szuperkrémes és a tárkonytól izgalmas lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g cékla
só, bors
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss tárkony
1 l zöldségalaplé
pár csepp citromlé
150 g tejföl
1 db tojássárgája
4 ek pirított tökmag
Bevásárlólistához adom

Az egész, héjas céklát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben legalább 1,5 órát sütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. 

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a tárkonnyal. Rárakjuk a céklát, elkeverjük, felöntjük az alaplével, és 10 percet főzzük. Ezután jó krémesre turmixoljuk, és pár csepp citromlevet teszünk bele. A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, majd a levesből pár merőkanálnyival gyorsan csomómentesre keverjük. Pirított tökmaggal tálaljuk.

Ha tetszett az erdélyi céklakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások