Hirdetés
Green Kitchen

Erdélyi céklakrémleves

Hozzávalók

4
főre
+
500 g cékla
só, bors
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss tárkony
1 l zöldségalaplé
pár csepp citromlé
150 g tejföl
1 db tojássárgája
4 ek pirított tökmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Erdélyi céklakrémleves

Ezt a receptet egy régi erdélyi szakácskönyvben találtam, kicsit átalakítottam: krémlevest csináltam belőle, mert nekem a sűrítéssel furcsa lett volna, ha darabokban van benne a cékla. Szuperkrémes és a tárkonytól izgalmas lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
30
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g cékla
só, bors
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss tárkony
1 l zöldségalaplé
pár csepp citromlé
150 g tejföl
1 db tojássárgája
4 ek pirított tökmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az egész, héjas céklát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben legalább 1,5 órát sütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. 

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a tárkonnyal. Rárakjuk a céklát, elkeverjük, felöntjük az alaplével, és 10 percet főzzük. Ezután jó krémesre turmixoljuk, és pár csepp citromlevet teszünk bele. A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, majd a levesből pár merőkanálnyival gyorsan csomómentesre keverjük. Pirított tökmaggal tálaljuk.

Ha tetszett az erdélyi céklakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások