Fantasztikus desszertek

Minimálnás-csokistart

Mini málnás-csokis tart

Hozzávalók
A tésztához
180 g
liszt
40 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
60 g
porcukor
1 csipet
A krémhez
300 ml
tejszín (30%-os)
300 g
étcsoki
A habcsókkrémhez
100 g
tojásfehérje
200 g
cukor
A díszítéshez
friss málna
90 g
vaj

Elkészítés
A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a lisztben elmorzsoljuk, majd összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel. A lényeg, hogy mindenképp jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, és a mini piteformáknál kicsivel nagyobb átmérőjű köröket (hogy ha belerakjuk jusson a szélére is a tésztából) szúrunk ki belőle pogácsaszaggatóval. Ezeket a kis korongokat rakjuk a sütőforma mélyedéseibe, enyhén belenyomkodjuk, megszurkáljuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha nagyobb formával dolgozunk, ajánlatos alufóliát teríteni a tésztára és sütőbabot rakni rá, majd ezzel “vakon” sütni kb. 10 percig, végül nélküle aranybarnára.
Mikor kihűltek a tészták, elkészítjük a csokis krémet. Ehhez felmelegítjük a tejszínt, leöntjük vele az összetördelt étcsokit és mikor felolvadt, átkeverjük, majd beleöntjük a kihűlt pitékbe. A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött felmelegítjük. Ezután addig verjük magasabb fokozaton, amíg stabil, habcsók állagú tojáshabot kapunk. [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A málnás-csokis tart[/caption]Csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a csokis krém tetejére nyomjuk, majd pár szem friss málnával díszítjük a süti tetejét. Szakácsfáklyával karamellizáljuk a habcsókok külsejét. Ha tetszett a málnás-csokis tart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Általában mi mindennek a hatalmas verzióját készítjük el, de ritkán gondolunk arra, hogy mennyire cuki apróságokat lehet sütni, amik falatnyi boldogságot okoznak az embernek, ha beléjük harap. Ezek a mini málnás csokis pitécskék ezt az örömöt hozzák el majd nektek, csak készítsétek el őket! ;)

Hozzávalók

24 db mini kosárkához
A tésztához
180 g
liszt
40 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
60 g
porcukor
1 csipet
A krémhez
300 ml
tejszín (30%-os)
300 g
étcsoki
A habcsókkrémhez
100 g
tojásfehérje
200 g
cukor
A díszítéshez
friss málna
90 g
vaj
A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a lisztben elmorzsoljuk, majd összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel. A lényeg, hogy mindenképp jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, és a mini piteformáknál kicsivel nagyobb átmérőjű köröket (hogy ha belerakjuk jusson a szélére is a tésztából) szúrunk ki belőle pogácsaszaggatóval. Ezeket a kis korongokat rakjuk a sütőforma mélyedéseibe, enyhén belenyomkodjuk, megszurkáljuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha nagyobb formával dolgozunk, ajánlatos alufóliát teríteni a tésztára és sütőbabot rakni rá, majd ezzel “vakon” sütni kb. 10 percig, végül nélküle aranybarnára.
Mikor kihűltek a tészták, elkészítjük a csokis krémet. Ehhez felmelegítjük a tejszínt, leöntjük vele az összetördelt étcsokit és mikor felolvadt, átkeverjük, majd beleöntjük a kihűlt pitékbe. A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött felmelegítjük. Ezután addig verjük magasabb fokozaton, amíg stabil, habcsók állagú tojáshabot kapunk. [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A málnás-csokis tart[/caption]Csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a csokis krém tetejére nyomjuk, majd pár szem friss málnával díszítjük a süti tetejét. Szakácsfáklyával karamellizáljuk a habcsókok külsejét. Ha tetszett a málnás-csokis tart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a mini málnás-csokis tart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept