Karácsonyi desszertek

Minisajttortamézeskalácsalappal

Mini sajttorta mézeskalács alappal
Mini sajttorta mézeskalács alappal

Hozzávalók
0.5 csomag
mézeskalácstészta
(400 g-os kiszerelés)
100 g
vaj
250 g
krémsajt
50 g
porcukor
120 g
tejföl
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 tk
citromlé
7 g
zselatin

Elkészítés
  1. A mézeskalácsot kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy késes aprítóban az olvasztott vajjal együtt lezúzzuk.

  2. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd mehet hozzá a tejföl, a vaníliás cukor, a citromlé, majd a kis tálkában, kevés vízzel kikevert és megmikrózott zselatin. 

  3. Egy szilikonforma aljába döngöljük a vajas kekszet (egy keveset félreteszünk a díszítéshez), majd mehet rá a krém is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  4. Tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával és már ehetjük is.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Karácsonyi desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ezzel a recepttel bemutatom, hogy a mézeskalács nemcsak fenyőfa formában, natúr verzióban finom, hanem sajttortában is.

Hozzávalók

4 db 10 cm-es tortaformához
0.5 csomag
mézeskalácstészta
(400 g-os kiszerelés)
100 g
vaj
250 g
krémsajt
50 g
porcukor
120 g
tejföl
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 tk
citromlé
7 g
zselatin

Elkészítés

  1. A mézeskalácsot kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy késes aprítóban az olvasztott vajjal együtt lezúzzuk.

  2. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd mehet hozzá a tejföl, a vaníliás cukor, a citromlé, majd a kis tálkában, kevés vízzel kikevert és megmikrózott zselatin. 

  3. Egy szilikonforma aljába döngöljük a vajas kekszet (egy keveset félreteszünk a díszítéshez), majd mehet rá a krém is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  4. Tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával és már ehetjük is.

Mini sajttorta mézeskalács alappal
Mini sajttorta mézeskalács alappal (Fotó: Street Kitchen)

Pihentetési idő: 8 óra

A sajttortakrém letisztult és könnyű, nem túl édes, így szépen hagyja érvényesülni a mézeskalács ízét. A krémsajt, a tejföl és egy kevés citromlé együtt adja azt a frissességet, amitől nem válik nehézzé a desszert, még akkor sem, ha az ünnepi menü végére kerül.

A mini sajttorta mézeskalács alappal receptje mellett van még bőven sajttortás desszert a tarsolyunkban! Itt is van még három!

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

Kókuszos sajttorta-pohárkrém

Chilis-csokis sajttorta

Ha tetszett a mini sajttorta mézeskalács alappal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése