Megúszós sütik

Mogyoróscsók

Mogyorós csók
Mogyorós csók (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
300 g
pörkölt, sótlan földimogyoró
4 db
tojásfehérje
240 g
porcukor

Elkészítés
  1. Az elkészítésének első lépéseként a mogyorót egy aprítóba rakjuk és alaposan lezúzzuk. Nem gond, ha marad benne néhol pár durvább mogyorószem, de kb. a negyede legyen apróra őrölve.

  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot és a darált földimogyorót.

  3. Kis méretű bonbonoskanállal (vagy csak két teáskanál segítségével) kis halmokat szedünk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kétujjnyi távolságra. A tepsit betoljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe és 17-18 perc alatt készre sütjük őket.

  4. Hagyjuk, hogy a korongok kihűljenek a sütőpapíros tepsin, majd leemeljük őket és indulhat a ropogtatás! 

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Három hozzávalóból, 20 perc munkával és némi sütögetéssel isteni finom mogyorós nasit varázsolhattok!

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

A mogyorós csók elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és szuper a tojásfehérje megmentésére is!

Hozzávalók

35 - 40 darabhoz
300 g
pörkölt, sótlan földimogyoró
4 db
tojásfehérje
240 g
porcukor

Elkészítés

  1. Az elkészítésének első lépéseként a mogyorót egy aprítóba rakjuk és alaposan lezúzzuk. Nem gond, ha marad benne néhol pár durvább mogyorószem, de kb. a negyede legyen apróra őrölve.

  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot és a darált földimogyorót.

  3. Kis méretű bonbonoskanállal (vagy csak két teáskanál segítségével) kis halmokat szedünk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kétujjnyi távolságra. A tepsit betoljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe és 17-18 perc alatt készre sütjük őket.

  4. Hagyjuk, hogy a korongok kihűljenek a sütőpapíros tepsin, majd leemeljük őket és indulhat a ropogtatás! 

Mogyorós csók
Mogyorós csók (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc

  • Sütési idő: 18 perc

Nem szeretnéd, hogy túl laposan legyenek a mogyorócsókok? Használj szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét, ami könnyebben és stabilabbra felverhető, így szebb formát ad a habcsókoknak.

A maradék tojásfehérjét semmiképp ne dobjátok a kukába, remek sütiket lehet készíteni belőle:

Csokis kókuszcsók

A tökéletes habcsók

Kakaós pavlova almaraguval

Ha tetszett a mogyorós csók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése