Csokis kókuszcsók

Hozzávalók

35 - 40
darabhoz
+
3 db tojásfehérje
120 g kristálycukor
150 g kókuszreszelék
20 g kakaópor
50 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis kókuszcsók

A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség. Gyorsan elkészül, sokáig eláll, finom, szóval tökéletes, akár vendégeket várunk, akár csak a nassolós dobozunkat akarjuk feltölteni valami finomsággal. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

35 - 40
darabhoz
+
3 db tojásfehérje
120 g kristálycukor
150 g kókuszreszelék
20 g kakaópor
50 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csokis kókuszcsók elkészítéséhez a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton, amikor elkezd kifehéredni, fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a kakaóport, és kicsi fagylaltoskanállal (vagy mokkáskanállal) halmokat rakunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 18-20 perc alatt készre sütjük. 

Mikor kihűltek, vízgőz fölött egy tálban, vagy a mikrohullámú sütőben felolvasztjuk az étcsokoládét, és belemártjuk a kókuszcsókok alját. Fejjel lefelé egy deszkára rakjuk őket, majd ha megdermedt az étcsoki, fémdobozba zárjuk vagy megesszük az összeset. 🙂

Csokis kókuszcsók

Ha tetszett a csokis kókuszcsók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a sütireceptek is érdekelhetnek:

Kókuszcsók, az igazi vendégváró nasi

Pirított mandulás habcsók

Hihetetlenül aranyos habcsók gombák

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások