Hozzávalók
- 3 db tojásfehérje
- 120 g kristálycukor
- 150 g kókuszreszelék
- 20 g kakaópor
- 50 g étcsoki
Hozzávalók
- 3 db tojásfehérje
- 120 g kristálycukor
- 150 g kókuszreszelék
- 20 g kakaópor
- 50 g étcsoki
A csokis kókuszcsók elkészítéséhez a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton, amikor elkezd kifehéredni, fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a kakaóport, és kicsi fagylaltoskanállal (vagy mokkáskanállal) halmokat rakunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.
Mikor kihűltek, vízgőz fölött egy tálban, vagy a mikrohullámú sütőben felolvasztjuk az étcsokoládét, és belemártjuk a kókuszcsókok alját. Fejjel lefelé egy deszkára rakjuk őket, majd ha megdermedt az étcsoki, fémdobozba zárjuk vagy megesszük az összeset. 🙂
Ha tetszett a csokis kókuszcsók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!