Fantasztikus desszertek

Mogyorószebrakuglóf

Mogyorós zebrakuglóf

Hozzávalók
A tésztához:
280 g
cukor
115 g
szobahőmérsékletű vaj
5 db
tojás
200 g
tejföl
1 csapott ek
sütőpor
250 g
liszt
1 csipet
3 ek
kakaópor
100 g
darált törökmogyoró
A tetejére:
100 g
étcsoki
1 kis marék
durvára tört mogyoró
100 ml
tejszín

Elkészítés
A tésztához a cukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, és a tejfölt is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, darált mogyoróval majd az egészet hozzászórjuk a tojásos részhez, átkeverjük, egy másik tálba szedjük a felét amihez hozzákeverjük a kakaóport.
A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és felváltva egy-egy evőkanál segítségével, egymásra halmozzuk a tésztát, addig amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb. 50 percig (tűpróbáig) sütjük a sütit. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából. A tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az apróra vágott étcsokira, megvárjuk amíg elolvad, átkeverjük és leöntjük vele a kuglófot. Megszórjuk az apróra tört mogyoróval és már ehetjük is!

www.streetkitchen.hu

Kuglófot tuti, hogy mindenki sütött már legalább egyszer életében, mi most egy dupla mogyorós-csokis változatot csináltunk, ami természetesen annyira jó lett, hogy biztos, hogy újra megismételjük! :D

Hozzávalók

1 darabhoz
A tésztához:
280 g
cukor
115 g
szobahőmérsékletű vaj
5 db
tojás
200 g
tejföl
1 csapott ek
sütőpor
250 g
liszt
1 csipet
3 ek
kakaópor
100 g
darált törökmogyoró
A tetejére:
100 g
étcsoki
1 kis marék
durvára tört mogyoró
100 ml
tejszín
A tésztához a cukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, és a tejfölt is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, darált mogyoróval majd az egészet hozzászórjuk a tojásos részhez, átkeverjük, egy másik tálba szedjük a felét amihez hozzákeverjük a kakaóport.
A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és felváltva egy-egy evőkanál segítségével, egymásra halmozzuk a tésztát, addig amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb. 50 percig (tűpróbáig) sütjük a sütit. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából. A tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az apróra vágott étcsokira, megvárjuk amíg elolvad, átkeverjük és leöntjük vele a kuglófot. Megszórjuk az apróra tört mogyoróval és már ehetjük is!

Ha tetszett a Mogyorós zebrakuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept